Lezsák Sándor megmondta: panelban nem dug rendesen a magyar

  • narancs.hu
  • 2017. április 9.

Villámnarancs

A lakitelki rém kiadós panelprolizással rázta meg a hülyeségfát, izé, kopjafát.

Az Országgyűlés alelnöke az egykori kisizsáki iskola pedagógusainak emlékére állított kopjafát avatta föl szombaton, s egyből azzal indított, hogy a nagyobb települések felelőssége, hogy a kisebbek megkapják

a kellő figyelmet és a közösségi élményforrás lehetőségét,

majd emlékeztetett arra is, hogy az 1970-es évek elején több mint 1700 település önállóságát szüntették meg, termelőszövetkezeteket és iskolákat vontak össze, a fiatalok pedig munkahely reményében a városokba költöztek.

false

 

Fotó: MTI – Ujv

Mint mondta, az akkori Magyar Szocialista Munkáspárt Politikai Bizottságának döntése nyomán 11 szovjet házgyárat vásároltak és megkezdték a panelrengetegek építését, melyekben 51 négyzetméter jutott egy négytagú családnak, majd – afféle csattanóként kijelentette:

ez lett a drámai népességfogyás

egyik forrása.

Lezsák tehát úgy gondolja, ha az emberek nem költöztek volna a nagyvárosokba, akkor több gyereket csinálnak, nem úgy, mint a „panelrengetegben”, ahol minden áthallatszik. És persze erről is a kommunisták tehetnek. Az MTI tudósítása arra nem tér ki, hogy megtapsolták-e ragyogó eszmefuttatása után Lezsákot, aki ezután arról beszélt, hogy csak a tehetségtelen politika nem képes az emberből a tehetséget felszínre hozni, és egy-egy települést feladathoz juttatni.

Figyelmébe ajánljuk