Március 15-étől tanársztrájk a budapesti Szent István Gimnáziumban

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 06., 14:50
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szalayné Tahy Zsuzsa tanárnő március 15-étől felhagy az osztályzással: nem ír be jegyeket. Szerinte ugyanis nem lehet szakszerűen órát tartani a gimnáziumban.

Az első fecskékkel megérkezett az első sztrájkoló pedagógus is: Szalayné Tahy Zsuzsa a zuglói Szent István Gimnázium tanára nem ír be jegyeket. Elhatározásáról mai Facebook-bejegyzésében számolt be, egyebek mellett e szavakkal: „Több csoportról tudok, ahol rendszeresen az adott tárgyból végzettséggel nem rendelkező tanít, miközben a szaktanári állás meghirdetése nem történt meg. Ez a Klikben »így normális«. Amíg van olyan (tetszőleges tantárgyat tanító) tanár az iskolában, akinek nincs még 26 órája hetente, a hiányzó (beteg) tanár helyettesítése »megoldott«. Ebből következően a szakszerű helyettesítés gyakorlatilag lehetetlen.
Az egyik csoportomat félév után vettem át úgy, hogy fél éven keresztül nem volt szakszerű helyettesítésük. Többségük most érettségizik.

Néhány »szerencsés« osztályt úgy tanítunk, hogy egyik óráját szakos tanár, másik óráját »bárki« helyettesíti.
Néhány osztályban más tantárgyat tanító tanár fog tanítani – a saját tárgyát. Miből fog jegyet adni?

Egy 12-es fakultációs csoportot most vettem át. Ők mostantól több részletben, részben a 7.a, részben a 11.a, részben a 11-es fakultációs csoportomba fognak járni, így készülnek az érettségire…” És így tovább, fájdalmas hosszúságban.

Mint az Index emlékeztet rá, Szalayné február közepén „nyílt levélben szólt be tankerületi vezetőjének, miután a Klik a miskolci tanártüntetés miatt elmaradt órák miatt rászállt Pukli Istvánra”.

Mit is mondhatnánk kiállására? Hajrá!

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 06., 14:50
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
tanársztrájk
Klik
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  Gábor Rétai
  2016. március 06., 20:40
  Több százan tüntettek Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója mellett, akivel szemben a Klik megpróbált nyomást gyakorolni mérhetetlen mennyiségű irat bekérésével, mivel egy óráját áthelyezte egy miskolci pedagógus megbeszélés miatt.

  https://youtu.be/oTKJvobIjLg
 2. 5 Curry
  Curry
  2016. március 06., 20:05
  Elismeresem a tanarnonek, hogy bator! Megdobbenessel olvastam a jelenlegi allapotokrol az orszag egyik legjobb gimnaziumabol, mi lehet a tobbiben? Orban nem is leplezi, hogy celja az orszag jovojenek elherdalasa. Szerinte a foci fontosabb a fiatalok fejlodeseben, mint az oktatas, az oregektol az egeszsegugy lerobbantasaval akar megszabadulni, vegtelen mohosagaban. Mikor robban mar fel a hiveinek a tabora? Marcius 15-en nagyon meg kell mutatni, hogy mit gondolunk rola es a rendszererol!
 3. 4 yoyo
  yoyo
  2016. március 06., 17:04
  - 1 adag végső soron
 4. 3 yoyo
  yoyo
  2016. március 06., 17:03
  Az iskolai sztrájk súlyos félreértése hogy, nincs suli, megyünk az élményfürdőbe.

  Hogy nem a hivatalos tananyagot, hanem más értékes, izgalmas tudást adunk át, dacból úgy csinálunk, mintha normális iskola lennénk, az igen!

  Meg esetleg a szülőkkel közösen csinálunk valamilyen programot, például Kovács apuka vagy Szalontai anyuka bemutat valamit az üvegfúvás művészetéből, esetleg a gerinctorna alapgyakorlataiból.

  És végső soron valóban, az osztályzás vagy a bizonyítvány kiállítása az az eszközm amelynek visszatartásával a pedagógus végső soron érdekérvényesíthet.
 5. 2 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2016. március 06., 16:07
  Igen, rendszerváltást!

  Nem rendszer változtatást!
 6. 1 Aptyuka
  Aptyuka
  2016. március 06., 15:16
  Hajrá! Sok sikert! Rendszert kellene váltani!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt