Matolcsy ellakik a barátjánál

  • narancs.hu
  • 2016. október 7.

Villámnarancs

Talán nem telik sajátra?

Azt írta tegnap a Népszabadság, hogy Magyarország egyik legdrágább, felsőkategóriás luxuslakását használja Matolcsy György jegybankelnök.

false

 

Fotó: MTI-Ujvári Sándor

Azt a lakást, amelynek Patai Mihály UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, egyben a Magyar Bankszövetség elnöke a tulajdonosa.

Nem kell ahhoz pénzügyi szakembernek lenni, hogy összeférhetetlenséget emlegessünk, hiszen az MNB-nek – ahogy más bankokat – a Unicreditet is ellenőriznie kellene, legalábbis illene. De ne menjünk most bele efféle etikai kérdésekbe, sőt azzal se törődjünk, hogy az utóbbi években a Unicredit hasít mint állat, vagy hogy a hír a korábbi bankszövetségi elnök így kommentálta: „A jegybank elnöke és a felügyeletére bízott egyik bank vezetője között nem lehet sem baráti, sem üzleti viszony. Ha ez a lakáskiadás tényleg megtörtént, arra a milánói Unicreditnek is az olasz bankfelügyeletnek is lépnie kell”.

Azért ne törődjünk vele, mert elég abba belegondolni, hogy mennyire snassz egy ilyen húzás? El tudnának ilyet képzelni nem Németországban, nem Ausztriába, de bárhol a világon? Mert milyen az már, hogy a nemzeti pénzintézet első embere – aki ráadásul számtalanszor bizonyította nagyvonalúságát (közpénzből) rokonai és egy hozzátartozói felé, nem beszélve arról a mesés fizetésről, amit magának ad -, szóval hogy egy ilyen ember életformájával most azt sugallja, hogy nem telik neki saját lakásra.

Figyelmébe ajánljuk