Nagyon nem jöttek be szegény Orbán Viktor várakozásai Trumppal kapcsolatban, a Magyar Idők már mosdatja is a miniszterelnököt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 21., 17:00
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nincs könnyű dolguk.

Nehéz nem emlékezni arra, hogy Orbán Viktor milyen lelkesen üdvözölte Donald Trump megválasztását, Bayer Zsolték még szimpátiatüntetést is szerveztek Trump tiszteletére, Németh Szilárd meg pezsgővel köszöntötte az USA vezetőjét. Az új elnök beiktatása óta már három hónap eltelt, ám Orbán még a Fehér Ház közelébe sem jutott, nemhogy egy Trump-találkozó összejött volna. Azt is hiába várta a magyar kormány, hogy majd a CEU elleni támadásukkor az új adminisztráció melléjük áll, ez egyáltalán nem így történt.

Nehéz dolga lehet hát most a kormánysajtónak, lassan nem azt kell kommunikálni, hogy Trump az új barát, hanem hogy ő az új ellenség. De láthatólag ez nem okozott gondot Fricz Tamásnak, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) egyik alapítójának, aki nagyot ment a mai Magyar Időkben, hogy úgy tűnjön, a gonosz „globalista elit” hatalmába kerítette ezt az amúgy végtelenül jó embert.

„Donald Trump szíriai beavatkozását nyugodtan felfoghatjuk úgy, hogy az elnök alávetette magát a demokrata és republikánus elit hagyományos oroszellenességének, amely a globalista pénzügyi körök geopolitikai terveinek, az egypólusú világrend megteremtése koncepciójának is tökéletesen megfelel” – írja a Fricz, de azt is nyugodtan hozzátehetné, hogy a háttérhatalom kerítette hatalmába Trumpot.

A cikk végkövetkeztetése egyébként az, hogy most némi fenntartással és realistán kellene kezelni Trumpot, nem szabad elájulni, sőt még megváltónak sem érdemes tartani. Persze, Fricz szerint Orbánra mindig lehet számítani: „Jobb, ha csak magunkra számítunk. Az a legtöbb esetben bejön.”

Ez nyilván így van, ha a derék CÖF-alapító mondja, ám mi mégis idéznénk egy korábbi, november 17-i írását, amelyben Trumpot úgy üdvözli, mintha maga a messiás jött volna el közénk: „Trump kristálytisztán látta ezt, és tudatosan vállalta a brutálisan nagy erőkkel szembeni küzdelmet annak érdekében, hogy a világ jelenlegi, alapvetően eltorzult, igazságtalan, globális uralomra épülő szerkezete megváltozzon. (…) Trump tehát valójában nem egy párt, hanem egy társadalmi mozgalom vezetőjeként lépett fel, amely mozgalom a Wall Street-i bankár- és multinacionális elit (tehát a nem amerikai, hanem globális erők) ellen lép fel, azaz nem politikai, hanem társadalmi küzdelmet vív.”

Változnak az idők.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 21., 17:00
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  KassaiSonka
  2017. április 21., péntek 20:03
  Egy kész kabaré figyelni ezt az orbitális hülyét (Trumpot), ahogy szinte napról napra, hétről hétre törik össze a napi realitások, no meg a hatalmi körök durva fenyegetései. Legutóbb kínjába már csak annyit tudott kinyögni, hogy ő megbízik a katonai vezetésben, Szíriában is mindent rájuk hagy, cselekedjenek legjobb belátásuk szerint. Így szó szerint.

  Szerintem nincs olyan hét, amikor a repub főnökök be ne lengetnék neki az impeachement-et. Majd pont ezek fogják tűrni, hogy a Putyin-csicska Orbánnal haverkodjon. Mert amilyen hülye, tőle még ez is kitellene, de úgy néz ki, nagyon meg van ragadva nekije, amit ilyenkor meg szokás ragadni.

  Igen, a szót meg az alkalmat is, meg még mást is. Szóval igen kicsi fiú lett Őhülyeségéből, a jelek szerint rettenetesen megrémítette politikai vezetését, és ezért rá is szálltak rendesen.

  Na persze, az amerikai politikai porond az nem egy libaszaros legelő. Vagyis nem például egy olyan, ahol a hazai dagadt elmebeteg tanulta a politika művészetét.

 2. 2
  tiszapolgári
  2017. április 21., péntek 19:19
  – Halló, itt Trump!
  – Jó napot, Elnök úr, Soros György vagyok. Van egy perce?
  – Bocsánat, Mr. Soros, de nincs kedvem beszélgetni magával.
  – Pedig van egy nagyszerű ajánlatom.
  – Rendben, halljuk, de csak röviden!
  – Kérem, ne találkozzon Mr. Orbánnal!
  – Ez lehetetlen, épp most hívtam meg hivatalos, baráti látogatásra.
  – Ajaj!
  – Ráadásul most egyeztettem a külüggyel, hogy még áprilisban Budapestre látogatok.
  – Könyörgöm, Elnök úr, ne hagyjon cserben! Hajlandó lennék bizonyos anyagi áldozatokra is…
  – Oké, rendben. De megkérdezhetem, hogy mi baja van Mr. Orbánnal?
  – Tulajdonképpen semmi. Sőt, nagyon kedvelem őt. Csak tudja, a geopolitikai terveim, a hagyományos oroszellenességem és az egypólusú világrend megteremtése koncepcióm azt diktálja, hogy végtelenül gonosz legyek.
 3. 1
  Cheyenne
  2017. április 21., péntek 17:25
  Az idők változnak ugyan, de szerencsétlen szellemi nyomorult Fricz Tamás mentális és intellektuális képességei dacolva a változással, az öntött beton egyszerűségének színvonalán és állandóságában ragyognak..

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk