Nekünk mindent szabad – A Fidesz közleménye Orbán évértékelőjéről

  • narancs.hu
  • 2015. február 28.

Villámnarancs

Mindhalálig tartó hűségesküt tettek, és kihívták a kőfaragót, hogy megörökítse a főnök szavait. Mit üzent a párt Orbán beszéde után?

Még ki sem ürült teljesen a Várkert Bazár, amikor a Fidesz sajtóirodája ezt a közleményt juttatta el az MTI-hez: „Orbán Viktor kormánya képviseli a keményen dolgozó, bérből és fizetésből élő emberek érdekeit. A Fidesz támogatni fogja a kormány azon törekvéseit, hogy a következő évek róluk és családjaik előrejutásáról szóljanak. Eddig is sok közös eredményt értünk el a magyar emberekkel: növeltük a béreket, megvédtük a nyugdíjak értékét, csökkentettük a rezsit, elkezdtük és végigvisszük a bankok elszámoltatását. De tovább kell dolgozni, és nem fogjuk hagyni, hogy ezt a munkát azok veszélyeztessék, akik szétlopták az országot, akik a képébe vágták az egész országnak, hogy kormányzás helyett hazudtak éjjel-nappal, akik elvették a nyugdíjakat, a fizetéseket, munkanélküli-segélyre ítélték magyar emberek százezreit, és akik az évszázad felelőtlenségét követték el a devizahitelezéssel.”

E sorokat olvasva tényleg csak az jut az eszünkbe, hogy ezeknek elment a józan eszük. Vagy nem is volt soha. Valójában kinek üzennek ezzel? És mit jelent az, hogy „nem fogjuk hagyni”?

Ezek tényleg azt hiszik, hogy többségben vannak azok, akik szerint nem ők lopták szét országot? És a Fidesz a keményen dolgozó, bérből és fizetésből élők érdekeit képviseli?

Valójában ennél is sokkal rosszabb a helyzet. Tudják ők nagyon jól, hogy az ilyen szöveg a választók arcul köpése, cinikus provokáció, egy olyan hamis illúzió biztos tudatában, hogy sohasem húzhatják ki a gyufát.

Figyelmébe ajánljuk