Nem kéne a 13 éveseket alázni a közpénzzel és oligarchákkal kitömött magyar foci szánalmas bizonyítványa miatt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 25., 12:08
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Van egy apró megjegyzésünk a tegnapi Vidi-égés után.

Hazai pályán, jelen esetben Felcsúton mosták fel a padlót a Videotonnal (0-4), az ellenfél a nem éppen világverő Partizan volt, amely ellen pár perc alatt ment el minden esélyünk, így a fehérvári csapat idén sem jutott be az EL csoportkörébe.

Tegnap

Tegnap

Fotó: MTI

Sok jót nem lehet mondani a meccs után, szánalmas volt a produkció, a gólok többször is megalázóra sikerültek. A sokmilliárdos költségvetésű Videoton edzője nem is volt rest leteremteni a csapatot, írjuk fel pozitívumként, hogy legalább nem próbálta meg elkenni a dolgot. Marko Nikolics azt mondta többek közt, hogy nem „húznám rá a védekezésre a kiesést, de tényleg katasztrofális hibákat követtünk ma el. (…) Azt többször elmondtam már korábban, hogy nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezen a szinten ajándékokat adjunk az ellenfeleknek, de sajnos ma adtunk többet is. Mesterien kihasználta a Partizan a lehetőségeket, mi pedig néhány helyzetben úgy viselkedtünk, mint a 13 éves amatőr focisták”.

A kritika nagyjából teljesen rendben van, de utóbbi kijelentés ellen viszont tiltakoznánk.

Nem kéne itt ugyanis mutogatni senkire, nem kéne az edzőnek azt mondani, hogy olyan szarul játszottunk, mint a 13 éves amatőrök. Egy 13 éves úgy játszik, mint egy fiatal, ahogy tud, őt csak önmagához kéne mérni, nehogy már ő legyen a negatív példa, és legfőképp ne ő legyen már az oligarchákkal, a stadionokkal és a korrupcióval agyonvágott, európai szinten szánalmasan teljesítő magyar klubfutball hivatkozási pontja, a legalja, akit még egy ilyen gyalázatos vereség után is van mersze leköpnie az edzőnek. Vagy bárki másnak.

Ha tiszta vizet úgyse mer önteni a pohárba senki a magyar foci vezetői, szereplői közül, legalább a sértő párhuzamokat kerüljék az urak. Vegyék számításba például azt, hogy egy 13 éves például soha nem a közpénzből összehordott milliárdos költségvetésű csapatok mezében mutat be akkora égést, mint tegnap a Vidi. Főleg akkor nem, ha amatőr.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 25., 12:08
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
magyar foci
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6 Cheyenne
  Cheyenne
  2017. augusztus 26., szombat 08:09
  @rworse:
  Sajna nagyon erőltetett. Már lassan hasonlat-zsandárrá is válik a Mancs. (amellett hogy hisztérikus ál-szexizmusfigyelővé vált)..

 2. 5 rworse
  rworse
  2017. augusztus 25., péntek 23:53
  Amúgy a cikk erőltetett.
 3. 4 rworse
  rworse
  2017. augusztus 25., péntek 23:51
  Na ugye.
 4. 3 szegedi789
  szegedi789
  2017. augusztus 25., péntek 19:25
  1. A cikk e konkrét hasonlatra ráfekvését nem nagyon értem, mert a muki mondhatott volna 14/15 -t is . . . Annyi értelme van, profi játékos nem követhet el gyermeteg hibákat. Na, most gyermeteg maradhat ? Bár, annyit hozzá lehet tenni, hogy 13dik évére már bizonyos alapokat el kell sajátítani (zsenikultuszt, vagy a grundos szövegekre nem is térnék ki . . .) egy leendő futballistának . . . Tegnap este nem sok jóról tudósított.

  2. Nekem jobban tetszett, hogy pl. Ciprus is simán elmegy mellettünk . . . Vagy (444es cikk után) szlovén Maribor egymaga teljesítette, amit '89 után magyar csapatok (Debrecen, Vidi, Fradi) nemzetközi porondon elértek !!!!!!!
 5. 2 bétom
  bétom
  2017. augusztus 25., péntek 18:14
  Úgy megnéztem volna a meccs végén Orbánt a dísztribünön. Vajon most is mondta, hogy na, ugye?
 6. 1 yoyo
  yoyo
  2017. augusztus 25., péntek 14:47
  Ha valakiben még maradt valami az emberi tisztességből, akkor a focit, ezt az undormányt minden lehetséges módon elutasítja.

  Amíg a magyar képes többes szám első személyben beszélni futball kapcsán, addig ez itt zombieland és nem köztársaság.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk