Orbán annyira igyekszik nyalni Ficónak, hogy annak is udvarol, akit eddig levegőnek nézett

  • narancs.hu
  • 2016. június 5.

Villámnarancs

Bugár Béla rendesen odanyilatkozott. Ráadásul a Pátria rádiónak.

Csodálatos interjút adott Bugár Béla, a szlovák-magyar vegyes párt, a Híd-Most elnöke a Pátria Rádiónak. „Vannak mindenféle megkeresések a kormánypolitikusok oldaláról is, ezek nagy része viszont nem nyilvános” – idézi az Új Szó a pártelnöki nyilatkozatot, amelyben Bugár okát is adta e hirtelen közeledésnek. „Várjuk ki a végét. Beindult egyfajta folyamat, hogy hogyan viszonyulni a Hídhoz, akkor, amikor a Fico–Orbán kapcsolat pozitív a korábbihoz képest, és ugyanennek a kormánynak vagyunk mi is a része” – mondta. S erről van szó.

A történet előzménye ugyanis az, hogy a Fidesz a létezése (szül: 2009) óta gyakorlatilag levegőnek tekintette a pozsonyi parlamentben a szlovákiai magyarokat egyedüliként képviselő pártot, mert Orbán favoritja a Magyar Közösség Pártja volt, akik viszont három egymást követő választáson sem voltak képesek bekerülni a törvényhozásba. Viszont arra jók voltak, hogy lefelezzék a helyi magyar szavazatokat…

Persze most sem arról van szó, hogy Orbánék belátták volna, hogy az eddig csak „Bugár-féle Híd”-ként (OV) emlegetett formáció egy tisztességes, demokratikus és magyar párt, az MKP meg csak sírva vigadásra jó, hanem attól változott meg a széljárás, hogy a Híd összebútorozott Ficóval, s tagja lett e derék férfiú kormányának. Orbán pedig annyira szeretne jóba lenni Ficóval, hogy azért még áldozatokra is képes. Bár a véleményének sűrű változtatgatása az eddigi tapasztalataink szerint sosem esett nagyon nehezére Orbánnak.

Figyelmébe ajánljuk