Orbán sorra kapja a kokikat: most épp Martonyi János és Stumpf István kritizálta

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 14., 15:25
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak nehogy baj legyen belőle!

A korábbi Orbán-kormányok miniszterei fogalmaztak meg kritikát Orbán Viktor politikájáról egy budapesti konferencián. A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) összejövetelén Martonyi János korábbi külügyminiszter úgy nyilatkozott: "Aaz etnikai homogenitás sajátos magyar elképzelés." Mert egyébként a magyar kulturális nemzet legalább öt, de inkább hat tagállamon belül van jelen.

"Nem igazán értek egyet a homogén nemzetállamok kategóriájával, döntően azért, mert ebbe a homogén nemzetállami szupremácia koncepciójába nem igazán tudom elhelyezni a három-négymillió magyar honfitársamat, a magyar nemzetnek a részeit” fejtegette a korábbi külügyminiszter.

De Stumpf István alkotmánybíró, az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere is előadott az említett konferencián. Stumpf véleménye szerint a magyar alkotmányosság testén "nyílt seb" a gazdasági alkotmányossági kompetenciák felfüggesztése, korlátozása.

"Szerintem az alkotmányosság teljes spektrumának a helyreállítása ma már, öt évvel az új alaptörvény életbe lépése után indokolt lehet" mondta Stumpf. – Amiatt alkotmánybíróként mindenképpen aggályaim vannak, hogy ha rövid távú politikai érdekek, cselekvőképességi vagy döntéshozatali kényszerek miatt átlépünk néhány olyan fundamentális, alkotmányos értéket, például a visszamenőleges hatályú jogalkotás tilalmát, akkor hosszú távon lehetetlenítjük el a mindenkori kormányzatoknak a mozgásterét"  jelentette ki az alkotmánybíró. Stumpf azért nem volt rest gyorsan hozzátenni, tisztában van a kormányzati lépések szükségességével, azonban ezeket mindig az alkotmányos keretek tiszteletben tartásával kellene tenni.

A napokban Navracsics Tibor, sőt akarva-akaratlanul Szájer József is bírálta a kormány működését, persze előbbi "Soros kottájából játszik".

Navracsics visszaszólt: Semjén Zsoltot nem kímélte, Orbánnal már finomabb volt

A Fidesz-propaganda szerint ő is a Soros-terv végrehajtásán munkálkodik.

Szájer József véletlenül beszólt Orbánnak

De csak finoman.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 14., 15:25
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2017. október 15., 08:19
  vilsi listájához:
  - Stumpf nertárs felvetette annak lehetőségét, hogy a hétéves statáriális időszak alatt megerősödött annyira a NER, hogy talán, esetleg, netalántán vissza is lehetne állítani az alkotmányosságot. Arról Stumpf nertárs nem beszélt, hogy az ötlet fából vaskarika, hiszen az alkotmányosság a NER ellentéte, azaz csak a NER megszüntetése révén lehetséges. Arról sem beszélt Stumpf nertárs, hogy a "teljes spektrumú" alkotmányosság az ő alkotmánybírósági tagságát is eleve megszüntetné, hiszen jogtalanul lett alkotmánybíró, eleve nem rendelkezvén a tisztséghez a törvényben megkívánt végzettségekkel, szakmai referenciákkal. Ahogy a mai Magyarországon a sajtószabadság legfőbb gyilkosa, Simicska védi a sajtószabadság maradék morzsáit, úgy az alkotmányosság legfőbb gyilkosa, Stumpf védi az alkotmányosság maradék morzsáit.
 2. 3
  szegedi789
  2017. október 14., szombat 21:44
  Alaptörvény után 5 évvel, tényleg, visszahozhatnánk az alkotmányosságot. Mondja egy alkotmánybíró. Ne baszd, ez mekkora ötlet ! Avagy,

  most a fideszes felmérések ennyire nem mutatnak ellenzéki életjelet, hogy a fenti uraknak kellett ellátni a hiányzó oppozíció szerepét ? ? ?
 3. 2
  vilsi
  2017. október 14., szombat 19:10
  Ovihoz korán kell fölkelni... és a rózsafűzért morzsolni:
  -A rózsafűzér erejével kell legyőzni a Soros-sátánt – így a KDNP. Rendben! Akkor minden egyebet hagyjanak abba: a civilek vegzálását, a CEU likvidálását, a migráncsozást…
  -Sátánügyi biztos kinevezésére tett javaslatot a KDNP. A pályázó tagja legyen a Vatikán által is elismert Nemzetközi Ördögűző Társaságnak, az általa kiűzött ördögök száma haladja meg a 13-at és garanciát adjon arról, hogy a szegény ördögök csakis ellenzékiekbe szálljanak át.
  -Vámpírok ellen állítanak útzárakat az afrikai Malawiban. Amennyire a vérünket szívják, itthon is elkelne néhány útbarikád…
  -Követelte: Brüsszel fizesse ki a határkerítést, mivel mi megvédjük Európát. Juncker: Mátyás királyig visszamenőleg?
  -Matolcsy szerint neki 7,5 mrd rokona van, hiszen az úr, a teremtő, mindenkit rokonként teremtett. De milyen rokonként? Nincsen a földön férfiú, mondta Lót lánya húgának, adjunk bort inni a mi atyánknak, és háljunk ő vele, és támasszunk magot a mi atyánktól. Majd: Múlt éjjel én háltam atyánkkal, ma menj be te, és hálj véle te is. Megtörtént. És így lett hülye az egész emberiség…
  -Az MNB alkalmazottainak hétszeresre emelkedett a fizetése. Melnök: Mindenki fizetését EU-s szintre emeljük. Az enyém pl. már rég ott van.
  -Az egyik migráns azt mondta, azért jött ide, mert itt még a gázszerelőknek is van tengerparti villájuk…
  -Paks III tervéről beszélt Süli miniszter úr, meg kell fontolni egyszerre több blokkot – meg azt, hogy ne igyon annyit, mert duplán lát mindent.
  -Lázár, ha már belejött, tovább átnevez: Budapest új neve ezentúl Szentistvánváros. Következésképp: a budaiak szentek, a pestiek pisták. Ám ha a „pisták” megindulnak a budai villák felé, nem nézik, ki volt ellenzéki…
  -Új exportcikket talált föl: Ha egy baltás gyilkos 7 millió dollárt ér, mennyit ér tíz?
  -Emelni kell a születések számát, tanácsolja három KDNP-politikus, hogy növeljék a népszaporulatot. Igen. De a GDP-t is emelni kell, hogy magasabb legyen, továbbá vegyünk mély lélegzetet, hogy több levegő áramoljon a tüdőnkbe.
  -A játszóterek után belépő díjat kellene szedni a parkokban is, pl. a Városligetben, de a Normafán is, hegydíjat. Vagy itt vannak a temetők…
  -Az egri várból nyilat lövet ki le a város főterére a fideszes képviselő. Az ötleten fölbuzdulva, fővárosi képviselők a budai várból hajítógéppel köveket röpítenének a pesti Kossuth térre, für alle Fälle, ha ott elszaporodnának a renitens tüntetők.
  -Naptejet vásárolt a Honvédelmi Minisztérium a katonáknak, 32 millió forintért. Ezeket a tervbe vett mobil katonai masszázs szalonokban tervezik bevetni, mivel a haza őrzőit jól kell tartani, hogy megvédhessenek bennünket a migránsoktól.
  -A XIII. ker MRI készüléket vett, hogy az ott lakókat várólisták nélkül megvizsgálhassák. A többi kerület radikálisabb megoldást választ: lőtereket épít…
  -A Klubrádió mai kérdése: Ön szerint lesz-e föltámadás? Ha igen, nyomja meg az egyes gombot…
  -Miután megvertük a Feröer szigeteket 1:0-ra, pályázunk a soron levő foci VB megrendezésére. De előbb keresünk még néhány szigetet…
  -A feleségem azt mondta, most még nem rúg ki. (Megvárja, míg meghozom a tejfölt…)
 4. 1
  Kovacs
  2017. október 14., szombat 18:27
  Koki, koki... de ki mutatja fel neki a piros lapot?

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk