Pofon helyett csak a jó társaság – Megint lediktátorozták Orbánt

  • narancs.hu
  • 2015. május 25.

Villámnarancs

Aki egyszer „diktátor” lett, az is marad. Most amcsi újságírók szállították a legújabb slágerlistát: Erdoğannal, Putyinnal és a többi haverral…

A New York Times bársonyöklű állami vezetőkről közöl cikket, nagyjából arról van szó benne, hogy szép lassan kitermelődött a diktátorok új generációja, amely a 20. századi kollégákhoz képest másfajta, sokkal mérsékeltebb brutalitással lép fel, de pont ezért sokkal veszélyesebbek is a nyugati demokráciára nézve, hiszen könnyebben megtévesztik az ottani közvéleményt.

Fogadj fiadnak, Recep!

Fogadj fiadnak, Recep!

Fotó: Kovács Tamás/MTI

A cikk Putyin, Erdoğan, Chavez és mások mellett Orbán Viktort is a puha diktátorok között emlegeti, mondanunk sem kell, hogy ő a sleppben az egyedüli EU-államfő. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy biztosan lesznek, akik ebben is az ország lejáratását látják majd, hiszen – ahogy a Fidesz sajtóirodája fogalmazott a minap: „a pénzügyi egyensúly megtartása mellett sorra döntjük a rekordokat a beruházásokban, a külkereskedelemben, az iparban, a turizmusban, a mezőgazdaságban”. Biztosan ez fáj az imperialistáknak.

Figyelmébe ajánljuk