Rétvári Bence anyák napján is hazudik, mellébeszél

  • narancs.hu
  • 2017. május 8.

Villámnarancs

Majd épp akkor nem…

Az Emmi parlamenti államtitkára anyák napja alkalmából tartott sajtótájékoztatót, utána rendhagyó módon kérdezni is lehetett. Az MTI tudósítása szerint az egyik kérdés az orvoselvándorlásra vonatkozott, mire Rétvári büszkén kijelentette, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően „Magyarországon az öt évvel ezelőttinek a felére csökkent a külföldi munkavállalási engedélyért folyamodó orvosok száma”, és véletlenül sem vetette fel, hogy ennek az örömteli fejleménynek sokkal inkább az lehet az oka, hogy eleve kevesebb orvos van, mint öt évvel ezelőtt, így eleve kevesebb orvos is folyamodik külföldi munkavállalási engedélyért.

Ennél is vérlázítóbb

volt Rétvári másik válasza, amit a gödi speciális otthonban történt botrány kapcsán mondott.

false

 

Fotó: MTI – Kovács Tamás

Az MTI szerint „az Emmi államtitkára leszögezte, hogy a kormány – ahogy minden hasonló esetben, ezúttal is – szigorú vizsgálatot rendelt el. Általában az ilyen intézmények felügyeletét külső szakemberekre bízza a kormány, hogy ezek

az esetek minél nagyobb valószínűséggel napvilágra kerüljenek

  • – fűzte hozzá Rétvári Bence”.

Igen? Akkor hadd idézzük Szél Bernadettet, aki a botrány kirobbanásakor ezt írta Facebook-oldalán: „Az előzményekről: 2016 novemberében tettem látogatást a gödi intézményben, mert a civilek hozzám fordultak segítségért – ugyanis hiába működik az Európai Bizottság égisze alatt a program, a magyar kormány nem engedte be őket az intézményekbe –, megjegyzem, az EU többi államában ezzel nem volt gondjuk, csak itthon.

Kilincseltem az érdekükben helyettes államtitkárnál, államtitkárnál,

majd magánál Balog miniszternél, de nem voltak hajlandóak belépést biztosítani a civileknek. Most már a napnál is világosabban látjuk, miért nem.”

Erről vajon miért nem beszélt Rétvári?

Figyelmébe ajánljuk