Rétvári Bence egészen magas szintre emeli a magyarságtudatot

  • narancs.hu
  • 2017. július 4.

Villámnarancs

Oda már fel nem ér senki olyan, aki önmegvalósít.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn Sátoraljaújhelyen olyat szónokolt, hogy arra még a szunnyadó magyarságtudattal bíróknak is megdobbant a szívük. Rétvári Bence a Rákóczi Szövetség rendezvényén magyarázta el, mi is a baj a mai világgal, íme: az államtitkár szerint olyan korban élünk, amikor a divatirányzatok azt sugallják, légy önmagad;

ám ha valaki elkezdi magát "definiálni", rászólnak, "ne mondd magadról, hogy magyar vagy, mert ezzel megbántod azokat, akik nem magyarok".

Megvan az a szituáció, amikor például itthon, Németországban, az Egyesült Államokban, Kínában vagy bárhol egyszerűen nem merjük elmondani, hogy honnan jöttünk, nehogy megbántsunk valakit, aki nem fideszes magyar? Egészen életszerű.

Talán inkább az a helyzet, hogy azért mondjuk már félve, hogy magyarok vagyunk, mert egyre több európainak vagy amerikainak az ugrik be rólunk, amit Orbán Viktorék az utóbbi években művelnek: EU-ellenesség, burkolt antiszemita megnyilvánulások, sorosozás, horthyzás, keleti nyitás, pacsizás a diktátorokkal. Persze Rétvári magyarságtudata eddig már nem lát el.

„Jó és hasznos" - Rétvári Bence majdnem elalélt attól, hogy tovább lehet közpénzzel tömni Orbán hobbiját

Az államtitkár hat évig biztosan mehet majd a VIP-páholyokba. Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben engedélyezték a folytatást - számolt be pénteken az MTI Rétvári Bence sajtótájékoztatójáról. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a már hat éve működő rendszer „jó és hasznos".

Figyelmébe ajánljuk