Rezsi Szilárd megint belecsapott a lecsóba, szerinte azért nő a korrupció a kormányzásuk alatt, mert sok még a kommunista

  • narancs.hu
  • 2017. március 25.

Villámnarancs

Bár azt nem mondta, hogy közöttük kell-e őket keresni.

A Fidesz fenegyereke, a Soros elleni harc élő pajzsa megint nagyot alkotott, és úgy tűnik, Németh Szilárd minél messzebb megy a pártközponttól, annál nagyobb baromságokat tud összehordani. Ezúttal egy szombathelyi fórumon sprintelt néhány kört a hülyeségpályán.

A sorosozás, álcivilezés, a mára már nem is létező rezsicsökkentés megvédése alaptéma volt a pénteki fórumon, ahol – a Nyugat.hu beszámolója szerint – néhány tucatnyi érdeklődő hallgatta N. Szilárd mélyen szántó eszmefuttatásait.

Perszer, mondhatjuk, a fideszes politikus rég elveszítette baráti viszonyát a valósággal, ám még mindig képes meglepőt húzni. Szombathelyi előadásába is belezavart az, hogy bátorkodtak tőle kérdezni is, mi több, valaki valódi problémát feszegetett, nevezetesen hogy miért kerül az ország egyre lejjebb a nemzetközi korrupciós rangsorban. Rezsi Szilárd egy kicsit elgondolkodott, és azt találta mondani, hogy

azért, mert még mindig túl sok a kommunista a közigazgatásban, na meg ott vannak a bíróságok is, amelyek lassúak és részrehajlók.

Úgy tűnik, a volt birkózót leteperte a kérdés, de segítünk. Csak néhány dolog, ami miatt süllyedünk a korrupciós listákon: irányított túlárazások a haveroknak kiosztott állami megbízások során, az uniós pénzek szisztematikus lenyúlása, a tao-milliárdok landolása fideszes vezette sportkluboknál, az átláthatóság szűkítése. Soroljuk még? És hogy ebben milyen szerepük van a kommunistáknak, azt talán a volt MSZMP-tag, most fideszes Matolcsy György, Pintér Sándor, Harrach Péter vagy éppen Fónagy János tudná megmondani, de bizalommal fordulhat Orbán Viktorhoz mint egykori iskolai alapszervi KISZ-titkárhoz is.

Figyelmébe ajánljuk