Schmitt Pál jelenléte tökéletesen kifejezi Áder János sikerét

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 13., 15:30
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A megfelelő ember a megfelelő helyen! Avagy Schmitt Pállal tényleg bármit meg lehet tenni?

Schmitt Pál államfői teljesítményét, amíg élünk, nem felejtjük el. Annyira kínos, vicces, nevetséges és teljességgel alkalmatlan volt ő köztársasági elnöknek, hogy sokáig azt hittük, a schmitti inkompetencia és totális dilettantizmus okozta röhejes szégyen egyszerűen fokozhatatlan.

Többször is kiderült: tévedtünk.

Schmitt Pál ugyanis mindig tudott meglepőt húzni, legyen szó helyesírásról vagy bármi másról, így hamar bebizonyította azt is, hogy nem, nem fokozhatatlan az általa előadott műsor, jött ugyanis is a plágiumügy, amikor Schmittről az ország előtt vált nyilvánvalóvá a nettó kamuság, a teljes megsemmisülés. Csakhogy Schmitt kapaszkodott még kicsit a szekérbe, nem akart ő leszállni róla, úgy kellett lerúgnia a kocsisnak.

Mondjuk a katasztrofális plágiumügy után Orbán egyszer még megpróbálta életben tartani Schmittet (ugye, emlékeznek még a legendás mikrofonállvány-interjúra?), de gyorsan kiderült: ez sem fog menni, erre se elég jó Schmitt, ahogy semmire sem, már ha államfői jelenlétről, teendőkről van szó. Ezután szépen eldobták őt a picsába, és jött Áder János, a nagy horgász.

Tulajdonképpen teljesen normális és érthető lenne, ha Schmitt Pál ennyi megaláztatás és seggbe rúgás után soha, de soha a büdös életben se akarná hallani azt a szót, hogy köztársasági elnök, egy átlagosan érzékeny és átlagos intelligenciával rendelkező embert, mondjuk úgy mai kifejezéssel, traumatizálna az a szűk két év, amennyit ő államfőként szenvedett előttünk. Tényleg megértenénk, hisz feltörölték vele a padlót, aztán az elvtársait dobták ki az ablakon. Megmérettetett, és gyengének találtatott. Van ilyen, lehetne ezt tisztességesen, ne adj’ isten, méltósággal kezelni.

De nem, Schmitt Pál ezúttal is fokozza a fokozhatatlant, és ott ül Áder János megválasztásán, mint… Mint micsoda? Mint előd?

Schmitt Pál Áder János megválasztásán

Schmitt Pál Áder János megválasztásán

Fotó: MTI

 

Schmitt Pál feltűnése egy államfőválasztáson a jelenlegi magyar politika totális abszurditása, a politika teljes kiüresítésének újbóli elismerése. Hogy ez az elcsapott, megbukott, megszégyenült, nevetségessé váló szerencsétlen beül a Parlamentbe biodíszletnek vagy minek, és tapsol és senki sem röhögi ki. És ez senkinek nem kínos. Tényleg csak nekünk az?

Azért ne vicceljük el ezt teljesen: Schmitt Pál jelenléte pontosan jelzi Áder János súlyát, szerepét is. Igen, ő volt az előd, akihez mérve Áder jó utód lett.

Megint bebizonyosodott: ilyen egyszerű ez.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 13., 15:30
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Világos
  2017. március 14., kedd 14:03
  Ez a sokarcu, sok köpönyeges jelenléte tükörképe a mai vezető politikának.
  Orbán az "Év értékelőn" elsőnek köszöntötte, egymásra találtak. Belemerült
  Áder szinvonalas "Program" elmult idők beszédébe és arra gondolt, hogy
  én még ilyen szar beszédet sem tudtam. Sebaj a fizetés megmaradt, a motor
  üzemképes a ruhatárban van még köpönyeg.
  Bajnokhoz méltóan vesziteni is tudni kell.
 2. 2
  Pasinszki
  2017. március 13., hétfő 17:06
  "Hogy ez az elcsapott, megbukott, megszégyenült, nevetségessé váló szerencsétlen beül a Parlamentbe biodíszletnek, vagy minek, és tapsol és senki sem röhögi ki."
  Nem, a Plagi bácsi nem szégyenült meg. Azt az érzést nem ismeri. Az viszont szomorú, hogy nem röhögték ki.
 3. 1
  yoyo
  2017. március 13., hétfő 17:00
  Ha a NER történetéből az ilyen és ehhez hasonló jeleneteket filmen mutogatnák, az ember azt mondaná, ne már, ez annyira szar, annyira életszerűtlen, annyira erőltetett...

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk