Soros szóvivője reagált a magyar kormány legújabb agymenésére

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 11., 16:05
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szerinte Európa legsötétebb korszakait idézi a kampány.

Idáig kellett várni, hogy Soros György is reagáljon a legújabb kormányzati kampányra, történetesen arra, amely az ő arcképével riogatja a magyarokat. Soros szóvivője, Michael Vachon aláírásával ma egy „Kedves barátaim és kollégáim” kezdetű levél látott napvilágot, amelyben Vachon arra kéri a címzetteket, vigyék hírét annak, ami „Magyarországon, az Európai Unió szívében” történik, és ami „Európa legsötétebb korszakait” idézi. Kitér arra is, hogy a plakátokon „büdös zsidó” és más, hasonló feliratok jelentek meg, majd hangsúlyozza a kampány egyértelműen antiszemita felhangját. Ezt természetesen a Fidesz visszautasítja – jegyzi meg a levélíró –, ők ugyanis csupán Soros „migrációs kampányát” akarják megállítani.

Soros György „a holokauszt túlélőjeként, aki a nácik elől bujkált Budapesten, később pedig maga is menekült volt, első kézből tudja, milyen halálos veszélyben lenni. Máig emlékszik arra, hogy a nemzetközi közösség elutasította a nácik elől menekülő zsidókat. Ezek miatt a tapasztalatok miatt érez együtt a Szíriából és más háború sújtotta országokból menekülőkkel” – olvasható a levélben.

Hozzáteszi, Soros valójában csak azt szeretné, ha Európának közös menekültpolitikája lenne, ha a nemzetközi közösségek azokon a fejlődő országokon segítenének, ahol a világ menekültjeinek 89 százaléka él. Továbbá azt mondja, hogy a magyar kormány idegengyűlölete szemben áll az európai értékekkel.

A levél teljes angol szövegét a 444-en olvashatják.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 11., 16:05
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 Cyrano
  Cyrano
  2017. július 12., szerda 12:04
  Miután az Együtt elkezdte, a DK is átvette a plakáttépést, amit sok sok civillel együtt csináltak is, a kormány bejelentette, hogy leszedik a plakátokat.
  Tudom, a vizes vb miatt enélkül is megtették volna, de az is biztos, hogy nem mindenütt tették volna meg, csak a versenyek helyszínén.
 2. 2 HalápyMiksa
  HalápyMiksa
  2017. július 11., kedd 20:07
  Szerintem Soros szóvivője mögött is Soros áll.
 3. 1 Kovacs
  Kovacs
  2017. július 11., kedd 17:05
  "vigyék hírét annak, ami "Magyarországon, az Európai Unió szívében" történik, és ami "Európa legsötétebb korszakait" idézi."

  Igen, és ha a világ értené a hírt, ha legalább a legkisebb szintű erkölcsi minimummal rendelkezne, bojkottálná például a vizes vb-ét. Mert hogy fogja elmesélni, nézd ezt az aranyérmet, ezt Európa büszke apartheid országában nyertem. Óriási.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt