Soros szóvivője reagált a magyar kormány legújabb agymenésére

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 11., 16:05
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szerinte Európa legsötétebb korszakait idézi a kampány.

Idáig kellett várni, hogy Soros György is reagáljon a legújabb kormányzati kampányra, történetesen arra, amely az ő arcképével riogatja a magyarokat. Soros szóvivője, Michael Vachon aláírásával ma egy „Kedves barátaim és kollégáim” kezdetű levél látott napvilágot, amelyben Vachon arra kéri a címzetteket, vigyék hírét annak, ami „Magyarországon, az Európai Unió szívében” történik, és ami „Európa legsötétebb korszakait” idézi. Kitér arra is, hogy a plakátokon „büdös zsidó” és más, hasonló feliratok jelentek meg, majd hangsúlyozza a kampány egyértelműen antiszemita felhangját. Ezt természetesen a Fidesz visszautasítja – jegyzi meg a levélíró –, ők ugyanis csupán Soros „migrációs kampányát” akarják megállítani.

Soros György „a holokauszt túlélőjeként, aki a nácik elől bujkált Budapesten, később pedig maga is menekült volt, első kézből tudja, milyen halálos veszélyben lenni. Máig emlékszik arra, hogy a nemzetközi közösség elutasította a nácik elől menekülő zsidókat. Ezek miatt a tapasztalatok miatt érez együtt a Szíriából és más háború sújtotta országokból menekülőkkel” – olvasható a levélben.

Hozzáteszi, Soros valójában csak azt szeretné, ha Európának közös menekültpolitikája lenne, ha a nemzetközi közösségek azokon a fejlődő országokon segítenének, ahol a világ menekültjeinek 89 százaléka él. Továbbá azt mondja, hogy a magyar kormány idegengyűlölete szemben áll az európai értékekkel.

A levél teljes angol szövegét a 444-en olvashatják.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 11., 16:05
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 Cyrano
  Cyrano
  2017. július 12., szerda 12:04
  Miután az Együtt elkezdte, a DK is átvette a plakáttépést, amit sok sok civillel együtt csináltak is, a kormány bejelentette, hogy leszedik a plakátokat.
  Tudom, a vizes vb miatt enélkül is megtették volna, de az is biztos, hogy nem mindenütt tették volna meg, csak a versenyek helyszínén.
 2. 2 HalápyMiksa
  HalápyMiksa
  2017. július 11., kedd 20:07
  Szerintem Soros szóvivője mögött is Soros áll.
 3. 1 Kovacs
  Kovacs
  2017. július 11., kedd 17:05
  "vigyék hírét annak, ami "Magyarországon, az Európai Unió szívében" történik, és ami "Európa legsötétebb korszakait" idézi."

  Igen, és ha a világ értené a hírt, ha legalább a legkisebb szintű erkölcsi minimummal rendelkezne, bojkottálná például a vizes vb-ét. Mert hogy fogja elmesélni, nézd ezt az aranyérmet, ezt Európa büszke apartheid országában nyertem. Óriási.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk