Szigetvári diadal: a legnagyobb példakép, Erdoğan is hátat fordított a magyar diplomáciának

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 18.

Villámnarancs

A TEK megszállta a kisvárost – tök potyára.

Hatalmas hepajra készülnek Szigetváron: 450 éve volt Zrínyi kirohanása, a hősi tette nemcsak nálunk, de Horvátországban is a dicsőségtáblán szerepel. A szervezők azonban úgy gondolták, nem járja, hogy az ünnepi megemlékezésen csak magyar és horvát előkelőségek tegyék tiszteletüket, meg kéne hívni az ellenséget, a törököt – már csak azért is, mert jelen felállás szerint a törökök a mi igazi barátaink –, kérdezzék csak Hernádi Zsoltot.

Noha május végén az azóta lapátra tett L. Simon olyasmiről beszélt, hogy reményei szerint nem II. Szulejmánról szól majd a szeptemberi buli, ám ennek ellenére egyesek nagyon bizakodhattak abban, hogy a demokrácia bajnoka, Erdoğan elnök is megjelenik az ünnepségen. S Áder Jánossal meg Kolinda Grabar-Kitarović horvát államfővel együtt emlékezik.

Erdoğan és Orbán

Erdoğan és Orbán

 

Ennek köszönhetően az elmúlt hetekben a TEK megszállta a várost. A bama.hu-nak nyilatkozó szigetvári polgármester elmondta, hogy a „TEK szakértői ezen a héten immár többedszer érkeznek helyszíni bejárásra és egyeztetésre”.

Csakhogy úgy tűnik, teljesen felesleges volt a felhajtás. A Bors írja, hogy Erdoğan mégse jön Szigetvárra, vagyis a legújabb amcsi tockos után most a legjobb haver jelezte: magasról tesz a magyar diplomáciára.

Nem baj, Szigetvár azért csak vágja vigyázzba magát a TEK előtt, ki tudja, hátha beesik esetleg Erdoğan valamelyik táskahordozója.

Figyelmébe ajánljuk