Kövér László már megint belerúg a magyarokba

  • narancs.hu
  • 2016. április 13.

Villámnarancs

Az Országgyűlés tévedhetetlen bajszos elnöke ismét megtalálta minden bajok okát: nem, nem a saját pártját vagy önmagát. A magyar társadalmat.

Kövér László, aki hatalmas, de tényleg, minimum Dobó Istvánt megidéző bátorságról tett tanúságot tegnap, amikor (micsoda férfi!) elvi okokból nem vett részt a vasárnapi boltzárat eltörlő törvény szavazásán (mert azért a nem gomb megnyomásához már nem volt elég mersze), a Magyar Időknek adott, ma reggel megjelent interjújában máris kifejtette, hogy „nyilvánvalóan igazuk” volt a senkinek sem tetsző, tegnap szépen el is törölt vasárnapi boltbezáratás ügyében.

Csak a hülye magyar nép ezt képtelen volt felfogni. Ráadásul nemcsak hülye a magyar, hanem bűnösen önző is, hiszen (ahogy a 24.hu idézi) „A politikus úgy véli, hogy hiába nehezítette meg a családok életét az intézkedés, elvárható a társadalomban ennyi szolidaritás azok felé, akiknek vasárnap kellett dolgozniuk a boltokban”.

Hogyan is szokták nevezni azt, aki szerint minden autós megőrült, mert szembejön vele a sztrádán? Ha a Fideszen múlik, még az is lehet, hogy köztársasági elnöknek.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?