Trump mai sikere után egy fokkal megint rosszabb hely lett a világ

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 26., 19:15
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Származásalapú megkülönböztetés. Az USA-ban.

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága ma részben feloldotta a tilalmat Trump beutazási rendeletéről, és ennek következtében hat ország – Szíria, Irán, Szudán, Jemen, Líbia, Szomália – állampolgárai csak úgy nem léphetnek ezentúl Amerika földjére. (Jól látja, kedves olvasó, Szaúd-Arábia pont nem szerepel a felsorolt államok között...)

Kivételt képező helyzet, azaz beutazhat az országba az, akinek ismerőse van az USA-ban, vagy ott tanul, vagy oda hívták meg mondjuk egy konferenciára.

false

 

Fotó: MTI

Ennek ellenére győzelemként lehet értékelni mindezt Trump szemszögéből, ami persze nemcsak abszurd, de származásalapú megkülönböztetést is foganatosít (hogy más jelzőket most mellőzzünk), és példaként szolgálhat mindenki másnak, akinek ez eddig csak dédelgetett álma volt, de nem merte meglépni. Mármint a származásalapú megkülönböztetést.

Most már lehet mutogatni Trumpra!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 26., 19:15
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1 Kovacs
    Kovacs
    2017. június 26., hétfő 21:00
    "Csak úgy" Amerika földjére eddig sem lehetett belépni. Kivétel Kolumbus, de ő meg azt sem tudta, hogy milyen földre lépett. Komolyra "fordulva": Nem származás alapú megkülönböztetés, hanem bizonyos országok polgárainak "diszkriminálása". A származás alapú megkülönböztetést Magyarország űzi felsőfokon. Saját polgárait illetően is.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk