Túltolta a zsidózást a Sorosra tett Orbán-megjegyzéstől beindult képviselőnő

  • narancs.hu
  • 2015. november 3.

Villámnarancs

Semmi perc alatt kivágták a szélsőjobboldali pártból az Orbán-szöveg hatása alatt heveny zsidózásba kezdő képviselő asszonyt – nyilván nem Magyarországon, hanem Ausztriában.

Rövid úton kizárta a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) Susanne Winter parlamenti képviselőt, miután antiszemita megjegyzéseket engedett meg magának az interneten – írja a Népszabadság.

A derék képviselőnő a Facebookon ájult be Orbán Viktor Soros Györgyre tett megjegyzéseitől. Orbán, a magyar kormány Szaniszló Ference Soros Györgyöt látja a menekültválság mögött (meg nyilván otthon az ágy alatt is, TEK ide vagy oda). Nos, Winter asszonynak ez annyira megtetszett, hogy menten felkiáltott, végre valaki megmondja az igazat! Kiáltására felneszelt egy kommentelő is, aki rövidre zárta a gondolatmenetet: a gazdag amerikai zsidók most bosszút állnak az évszázados zsidóüldözésért.

A diskurzus itt már szinte önön paródiájába fordul, mert Frau Winter kijelenti, hogy az illető a szájából vette ki a szót. Ettől azonban a mérsékelten finnyás Szabadságpárt is dobott egy hátast, s lemondásra szólították fel a képviselőnőt. Amikor az nem mondott le, kivágták – így megy ott, úgy látszik, még a széljobbon is.

Nekünk meg marad a kérdés: Orbán összeesküvés-elméletei itthon vajon hány emberben ébresztenek hasonló gondolatokat?

Figyelmébe ajánljuk