De ki lesz akkor a vizesvébén: négyet alszunk, és dübörög a tusványosi gondolat

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 14., 17:10
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak az nem megy el, aki nem akar.

Négy nap és kezdődik a „legkomolyabb erdélyi fesztivál”, a „szabadegyetemek szabadegyeteme”, vagyis a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke már annyira várja, hogy ma meg is osztotta a nagyérdeművel a fesztiválok fesztiváljának mottóját.

„Tusványos, a biztos pont.”

Óriási! A mottónak megfelelően biztos pont, hogy ott lesz Orbán Viktor, aki a program szerint jövő szombaton délelőtt Tőkés Lászlóval és Németh Zsolttal beszélget arról, vajon Közép-Európa biztos pont-e? És „várhatóan megosztja az európai jövővel összefüggő dilemmáit”, mondta el az MTI-nek Németh.

A politikus azt is kifejtette, hogy Tusványos miért is biztos pont: 28 éve létezik, ráadásul a „magyar nemzetpolitika összefonódik Tusványossal, nagyon jelentős gondolatok születtek ott”. Idén sem lesz ez másként, hiszen a programból szemezgetve rögtön megtaláltuk Németh Szilárdot, ahogy Bakondi Györggyel karöltve arról beszélget majd, hogy milyen hatással van a migráció Európa jövőjére és vajon mi vagyunk-e a biztos pont (látatlanban megmondjuk, hogy nyilvánvalóan igen), de lesz majd szó a medve-ember ügyről is, ott lesz majd Kósa Lajos és Harrach Péter, hogy a választásról beszéljen vagy Soltész Miklós, hogy közép- és hosszú távú demográfiai előrejelzéseket adjon.

„A jelmondat azt is jelenti, hogy Tusványos politikai értékvilágot is jelent, és ennek egy változó időszakban megnő a jelentősége. (…) Magyarország a visegrádi négyek soros elnökeként megpróbálja a saját értékeit Szlovákiával, Csehországgal és Lengyelországgal is megosztani, és közös platformot kialakítani.”

Németh szavait Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke azzal egészítette ki, hogy a rendezvény egy

„közéleti inkubátor”,

hogy politikai presztízs ott lenni a fesztiválon, és csak az nem megy el, aki nem akar. Mindenki más viszont ott lesz. Meg a medvék.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 14., 17:10
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt