Vajon mi a fenére számítanak: Pukli és Gémesi is pártot alapítottak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 16., 07:03
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Micsoda ütemérzék!

Itt a tavasz, ez nyilvánvaló, hisz pártok bújnak elől ebből a jó zsíros magyar anyaföldből. Kezdjük az Új Kezdettel, mert tőlük láthatóan nem idegen a humor. No, nem fullba nyomják a kretént, mint kétfarkú kollégáik, az ő fegyverük inkább jól láthatóan az önirónia. Gémesi György esetében Új Kezdetről beszélni, hát, izé… bár az is lehet, hogy csupán a kezdeti lelkesedés számlájára írható elírásról van szó, s a párt neve helyesen Újabb Kezdet vagy a Legújabb Kezdet.

false

 

Nem ma kezdte persze Pukli István sem, aki tavaly a kezdeti sikerek után, a lanyhuló lelkesedés időszakában lépett le – nem túl elegáns adok-kapok kíséretében – a Tanítanék mozgalomból. Nem egyeztek az elképzeléseik. Pukli egyelőre Kálmán Olgának jelentette be a Hír Tv-ben nemes szándékát, így egyelőre a nevét sem tudjuk (a továbbiakban: Pukli Párt), s a reménybeli tagtársakról sincsenek információink.

Gémesi Gödöllő polgármestereként március 15-i ünnepi beszédében osztotta meg a jó hírt a tisztelt egybegyűltekkel, majd elhelyezte nyilván a megemlékezés virágait. Aztán este ő is kiöntötte a szívét Kálmán Olgának. Nos, az ő pártjáról legalább annyit tudunk már, hogy egy Facebook-csoportból alakult. Követeléseik is vannak: 12. Kinek nincsenek?

És egyáltalán, mire számítanak ezek az emberek? A tegnapok e két mérsékelt hatósugarú hőse vajon kit lesz képes megszólítani? Csupán önértékelési zavarokról lenne szó? Vagy mire megy ki ez a játék? Kinek jó ez?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 16., 07:03
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  rworse
  2017. március 17., péntek 01:08
  Valamint a kőfaragók és balettáncosok.
 2. 13
  hapci
  2017. március 16., csütörtök 21:02
  Döntöttem. E sorsdöntően zivataros történelemcselendzsben belé szállok a politikai vérküzdelembe. Ezt kívánja tőlem a haza, a haladás, a világjövő és a Hangszerhangolók Demokratikus Egyesülete. Pártom neve Új Hapci Párt lesz, mely a frissen megfázottak érdek-képviseletét is teljes mellszélességgel képviselend majdan, midőn átveszem az ország vezetését és politikai programom mentén átszervezem az ország életét.

  A politikai helyzet stabilizálása, de legfőképpen a Kétfarkúak destruktivitásának megfékezése okán behívom az egyesült Piréz haderőt, és mindenkivel leszámolok, aki nem támogatja ügyem sikerre vitelét. Lesz itt rend!

  Elvtárs! Segítsd a megfázottakat!

 3. 12
  tiszapolgári
  2017. március 16., csütörtök 19:35
  yoyo

  Igen, nekem is lassan, de folyamatosan lefelé konyulóban van a pártszimpátia-mutatóm. Azt, hogy nálam nagy a baj, az is jelzi, hogy a kedvenc futballcsapatokkal, ételekkel, filmekkel is így vagyok. Nem merném depressziónak mondani, de eléggé ijesztő ez a rám telepedő minden mindegy állapot.
 4. 11
  yoyo
  2017. március 16., csütörtök 18:29
  Tiszapolgári, részben talán velünk van a baj.

  Legalábbis a magam nevében mondom: olyan alak vagyok, akire nem érdemes pártot bazírozni.
  Egyetlen egy alkalommal mentem úgy szavazni, hogy a jelölt beleillik azokba a körvonalakba, amiket a politikáról gondolok, ez 90-ben volt, és a fidesz jelöltjére és listájára szavaztam.

  Azóta egyre nőtt a protest-faktor ("menjenek ezek a..."), és egyre erősebb szájhúzogatással húzogattam be az ikszeket.

  Mára ott tartok, nem hiszem, hogy lesz valaha olyan politikai erő, aminek lelkes támogatója lennék. Ilyen-olyan mértékű bizalom, szimpátia, józan belátás miatt szavazok, ahogy mindig próbálok.

 5. 10
  tiszapolgári
  2017. március 16., csütörtök 17:44
  yoyo

  Lehet, hogy a Momentum teljesítménye (legalábbis a népszavazásos aláírásgyűjtésben elért sikere) folytatásért kiált, de a megnyilatkozásaikat, beszédeiket hallva, a velük készült interjúkat olvasva, mindig azt érzem, hogy haloványak, közhelyesek és túl nagy az egójuk.
 6. 9
  tiszapolgári
  2017. március 16., csütörtök 17:27
  Ha a Momentum, Pukli és Gémesi kezdeményezéseihez hozzávesszük, hogy kb. egy hónapja a nyugdíjasok és a külföldön élők is pártokat alapítottak, akkor elmondhatjuk, hogy 2017 rekordévnek számít, ennyi új párt csak a rendszerváltáskor bújt ki a földből, és még csak március közepe van, hol van még a kikelet.
 7. 8
  yoyo
  2017. március 16., csütörtök 16:50
  tiszapolgári:

  Egyáltalán nem vagyok a momentumtól elájulva, de az eddigi teljesítményük mindenképpen folytatásért kiált.
  Engem nem zavar, ha Gémesi és Pukli pártot alakít, bár nem igazán látok beléjük az ég világon semmilyen potenciált (ez persze adódhat a tájékozatlanságomból és gyenge megérzésből).
  Nem gondolom, hogy a 18-as választás esélyeit komolyan érinti, ha most boldog és boldogtalan úgy érzi, ez a legjobb időpont a pártalapításra. De szerintem nagyon kicsi az esély rá, hogy ennyi komoly háttér nélküli induló képes legyen maradandót alkotni, egy nullás választási eredmény után pedig a folytatásnak se lesz sok értelme.
  Talán jobb lett volna előbb elkezdeni ébredezni.
 8. 7
  Elemér Muharay
  2017. március 16., csütörtök 15:06
  Ez az információ semmi más mint kétségbeesett próbálkozások Persze nem zárható ki a sikeresség ,de ennek a FELTÉTELEI egy egyedűlálló pártnak a mai TÁRSADALMI KÖZHANGULATBAN szerintem TELJESEN reménytelen AMEGOLDÁS CSAK 1-LEHETSÉGES 1/HITELES ORSZÁGOSAN TÁMOGATOTT ÚJ KORMÁNYPROGRAM 2/ AZ IDEIGLENES ÜGYVEZETŐ SZAKÉRTŐI KORMÁNY LISTÁJA 3/ Mindezt országos társadalmi vitakörök véleményezésével MEGTÁMOGATVA 4/ tárcánkénti szakpolitikai és a MINISZTERELNÖK JELÖLT NYILT VITÁJA ORBÁN VIKTORRAL és ezek csak alapfeltételei egy megfelelő számu szavazatnak ÖSZ-TÁRSADALMI TÁMOGATÁSSAL 1---1-500-000-SZAVAZATNAK PILLANATNYILAG 2017-/O3/16/-án képtelen egy párt ezeket a feltételeket teljesíteni BIZTOS Vagyok abban hogy csak NINDEN DEMOKRATA SZERVEZET TÁMOGATÁSÁVAL LÉTREHOZOTT FÜGGETLEN ÉRDEKVÉDELMI SZAKÉRTŐI SZERVEZETNEK LEHET REMÉNYE ÉS EREJE AZ ORBÁN RENDSZER VÉGLEGES LEVÁLTÁSÁRA MÁS MEGOLDÁS AZ MAGA A SÚLYOS MEGALÁZÓ BUKÁS A TÉNYLEGES 2018-AS ORSZÁGOS NÉPSZAVAZÁSON EZEN dolgozzon és gondolkozzon A DEMOKRATIKUS TOTÁLIS AKTÍV ELLENZÉK ! ! !
 9. 6
  tiszapolgári
  2017. március 16., csütörtök 14:48
  Kedves Narancs, az hogy a faszba' van, hogy az elkeserítően közhelyes momentumosok alapíthatnak pártot, de Gémesi vagy Pukli nem?
 10. 5
  rworse
  2017. március 16., csütörtök 14:47
  Mondjuk Gémesi esetében lehet értelme is a dolognak. Ha sikerülne egy konzervatív néppártot megerősíteni, akkor az visszafoglalhatná a jobbközepet, amit a Fidesz elorzott a leépülő MDF és polgári utódpártjai területére farkasbőrbe bújt farkasként befurakodva.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk