Vajon mi a fenére számítanak: Pukli és Gémesi is pártot alapítottak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 16., 07:03
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Micsoda ütemérzék!

Itt a tavasz, ez nyilvánvaló, hisz pártok bújnak elől ebből a jó zsíros magyar anyaföldből. Kezdjük az Új Kezdettel, mert tőlük láthatóan nem idegen a humor. No, nem fullba nyomják a kretént, mint kétfarkú kollégáik, az ő fegyverük inkább jól láthatóan az önirónia. Gémesi György esetében Új Kezdetről beszélni, hát, izé… bár az is lehet, hogy csupán a kezdeti lelkesedés számlájára írható elírásról van szó, s a párt neve helyesen Újabb Kezdet vagy a Legújabb Kezdet.

false

 

Nem ma kezdte persze Pukli István sem, aki tavaly a kezdeti sikerek után, a lanyhuló lelkesedés időszakában lépett le – nem túl elegáns adok-kapok kíséretében – a Tanítanék mozgalomból. Nem egyeztek az elképzeléseik. Pukli egyelőre Kálmán Olgának jelentette be a Hír Tv-ben nemes szándékát, így egyelőre a nevét sem tudjuk (a továbbiakban: Pukli Párt), s a reménybeli tagtársakról sincsenek információink.

Gémesi Gödöllő polgármestereként március 15-i ünnepi beszédében osztotta meg a jó hírt a tisztelt egybegyűltekkel, majd elhelyezte nyilván a megemlékezés virágait. Aztán este ő is kiöntötte a szívét Kálmán Olgának. Nos, az ő pártjáról legalább annyit tudunk már, hogy egy Facebook-csoportból alakult. Követeléseik is vannak: 12. Kinek nincsenek?

És egyáltalán, mire számítanak ezek az emberek? A tegnapok e két mérsékelt hatósugarú hőse vajon kit lesz képes megszólítani? Csupán önértékelési zavarokról lenne szó? Vagy mire megy ki ez a játék? Kinek jó ez?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 16., 07:03
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1 rworse
  rworse
  2017. március 16., csütörtök 09:12
  Van vagy 100 párt Magyarországon, kettővel több vagy kevesebb, most már oly mindegy. Igaz, százból kilencven csak kamupárt.
 2. 2 Világos
  Világos
  2017. március 16., csütörtök 10:37
  Ezek még most tanulják a pártalapitást. Kérnék ki azok véleményét akik már ezen
  olyannyira tapasztaltak, hogy a megszünésen is túl vannak.
  Nem rengeti meg a magyarokat, ha minden polgárnak lesz egy pártja egyszer
  saját magára szavazhat. Ez nagyon nagy siker.
 3. 3 Valakicske
  Valakicske
  2017. március 16., csütörtök 12:23
  Gémesiék már előbbre vannak - tegnap azt állította, megvan az országos lefedettség -, és róla még el is hiszem, hogy van benne jószándék, nem a pénzre hajt.
  Puklinak MÁR azt sem hiszem el, amit kérdez (és rajtam kívül sokan vannak még így, a mások hátán történő felkapaszkodása óta!)....
 4. 4 alfréd
  alfréd
  2017. március 16., csütörtök 13:03
  Lehet persze ezt a két levitézlett alakot kárhoztatni, de azt azért senki ne akarja Magyarországon, hogy csak a Fidesz és az MSZP közül válaszhassunk. Amúgy a két nagy bűnszövetkezet sokkal kompromittáltabb, mint ez a két próbálkozó szerencsétlen.
 5. 5 rworse
  rworse
  2017. március 16., csütörtök 14:47
  Mondjuk Gémesi esetében lehet értelme is a dolognak. Ha sikerülne egy konzervatív néppártot megerősíteni, akkor az visszafoglalhatná a jobbközepet, amit a Fidesz elorzott a leépülő MDF és polgári utódpártjai területére farkasbőrbe bújt farkasként befurakodva.
 6. 6 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. március 16., csütörtök 14:48
  Kedves Narancs, az hogy a faszba' van, hogy az elkeserítően közhelyes momentumosok alapíthatnak pártot, de Gémesi vagy Pukli nem?
 7. 7
  Elemér Muharay
  2017. március 16., csütörtök 15:06
  Ez az információ semmi más mint kétségbeesett próbálkozások Persze nem zárható ki a sikeresség ,de ennek a FELTÉTELEI egy egyedűlálló pártnak a mai TÁRSADALMI KÖZHANGULATBAN szerintem TELJESEN reménytelen AMEGOLDÁS CSAK 1-LEHETSÉGES 1/HITELES ORSZÁGOSAN TÁMOGATOTT ÚJ KORMÁNYPROGRAM 2/ AZ IDEIGLENES ÜGYVEZETŐ SZAKÉRTŐI KORMÁNY LISTÁJA 3/ Mindezt országos társadalmi vitakörök véleményezésével MEGTÁMOGATVA 4/ tárcánkénti szakpolitikai és a MINISZTERELNÖK JELÖLT NYILT VITÁJA ORBÁN VIKTORRAL és ezek csak alapfeltételei egy megfelelő számu szavazatnak ÖSZ-TÁRSADALMI TÁMOGATÁSSAL 1---1-500-000-SZAVAZATNAK PILLANATNYILAG 2017-/O3/16/-án képtelen egy párt ezeket a feltételeket teljesíteni BIZTOS Vagyok abban hogy csak NINDEN DEMOKRATA SZERVEZET TÁMOGATÁSÁVAL LÉTREHOZOTT FÜGGETLEN ÉRDEKVÉDELMI SZAKÉRTŐI SZERVEZETNEK LEHET REMÉNYE ÉS EREJE AZ ORBÁN RENDSZER VÉGLEGES LEVÁLTÁSÁRA MÁS MEGOLDÁS AZ MAGA A SÚLYOS MEGALÁZÓ BUKÁS A TÉNYLEGES 2018-AS ORSZÁGOS NÉPSZAVAZÁSON EZEN dolgozzon és gondolkozzon A DEMOKRATIKUS TOTÁLIS AKTÍV ELLENZÉK ! ! !
 8. 8 yoyo
  yoyo
  2017. március 16., csütörtök 16:50
  tiszapolgári:

  Egyáltalán nem vagyok a momentumtól elájulva, de az eddigi teljesítményük mindenképpen folytatásért kiált.
  Engem nem zavar, ha Gémesi és Pukli pártot alakít, bár nem igazán látok beléjük az ég világon semmilyen potenciált (ez persze adódhat a tájékozatlanságomból és gyenge megérzésből).
  Nem gondolom, hogy a 18-as választás esélyeit komolyan érinti, ha most boldog és boldogtalan úgy érzi, ez a legjobb időpont a pártalapításra. De szerintem nagyon kicsi az esély rá, hogy ennyi komoly háttér nélküli induló képes legyen maradandót alkotni, egy nullás választási eredmény után pedig a folytatásnak se lesz sok értelme.
  Talán jobb lett volna előbb elkezdeni ébredezni.
 9. 9 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. március 16., csütörtök 17:27
  Ha a Momentum, Pukli és Gémesi kezdeményezéseihez hozzávesszük, hogy kb. egy hónapja a nyugdíjasok és a külföldön élők is pártokat alapítottak, akkor elmondhatjuk, hogy 2017 rekordévnek számít, ennyi új párt csak a rendszerváltáskor bújt ki a földből, és még csak március közepe van, hol van még a kikelet.
 10. 10 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. március 16., csütörtök 17:44
  yoyo

  Lehet, hogy a Momentum teljesítménye (legalábbis a népszavazásos aláírásgyűjtésben elért sikere) folytatásért kiált, de a megnyilatkozásaikat, beszédeiket hallva, a velük készült interjúkat olvasva, mindig azt érzem, hogy haloványak, közhelyesek és túl nagy az egójuk.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt