Vegyék meg maguknak! – Nem kapnak kanyaró elleni védőoltást a kormányzati program részeként Romániába utazó pedagógusok

  • narancs.hu
  • 2017. március 26.

Villámnarancs

Jelentés a pitiánerség hófödte csúcsairól.

Nem kapnak ingyenes kanyaró elleni védőoltást azok a pedagógusok, akik kötelező kirándulás miatt kénytelenek Romániába utazni a gyerekekkel, hiába nem feltétlenül védettek a betegséggel szemben – írja a Magyar Nemzet.

A dolog úgy néz ki, hogy van az Emminek ez a Határtalanul! elnevezésű programja, ami arra ad pénzt iskoláknak, hogy vigyék el a gyereket a határon túli magyarlakta területekre, így például Romániába is, ahol épp a kanyaró nagy visszatérése jelent veszélyhelyzetet. Csakhogy az ötvenen túli pedagógusok nem kaptak anno védőoltást, de az 1989 előtt születettek is csak egyet, a biztonságot jelentő kettő helyett.

Oltást nem fizet az Emmi, viszont az utazást sem engedi elhalasztani

a járvány utánra: „A kirándulások egyes költségeit pályázat útján a magyar állam finanszírozza, ám a nyertes pályázatok utazási dátumát utólag nem lehet megváltoztatni. Így járvány ide vagy oda, menni fognak.”

Védettséget persze lehet szerezni, 10 ezer forint az ára,

de itthon maradni nem lehet. Fizess, tanár! Mindeközben a magyar kormány 20 ezer adag ingyenes kanyaró elleni oltóanyagot küld Kárpátaljára. Ez szép és nemes dolog, de emellett nem telik a tanárokra?

false

 

Fotó: MTI – Kelemen Zoltán Gergely

Vagy az az oka mindennek, hogy a kárpátaljaiak még véletlenül sem tüntetnek a kormány ellen, a tanárokkal meg már előfordult ilyen?

Figyelmébe ajánljuk