A helyőrség (DVD)

  • Hevesi Kovács János
  • 2008. június 19.

Zene

Ha hihetünk a szórakoztatva ismeretterjesztő tévésorozatoknak, a harmadik birodalom nemcsak tűzzel és vassal hajszolta a világhatalmat.
Ha hihetünk a szórakoztatva ismeretterjesztõ tévésorozatoknak, a harmadik birodalom nemcsak tûzzel és vassal hajszolta a világhatalmat. Az SS-ben számos orvos, kvantumfizikus és boszorkány is tevékenykedett - keresték a titkos fegyvert.

Eszményi téma kerek filmhez, szögletes filmhez, étfilmhez vagy horrorhoz. A szexuális szcénáról jobb, ha szemérmesen hallgatunk, akkora ott a tolongás. Ez mégis más! Alagutak, sétáló hullák: a doom-film és a Wolfenstein játék hangulatának keveredését látjuk.

Ugyanakkor azt mégis kénytelenek vagyunk "hagyományosnak" tekinteni, amikor egy titokzatos kutató titokzatos megbízókkal titokzatos küldetésre indul a - Hollywood szerint folyamatosan - háború sújtotta Kelet-Európába. A mondott terület viszonyai korántsem ideálisak a tudomány számára, így titokzatos hõsünk felbérel néhány zsoldost. A célterületen találnak is egy bunkert, ahová a fenti veszedelmek (partizánok, õrjáratok) elõl megbújván olyan dologgal találják szembe magukat, ami bármi másnál halálosabb és borzalmasabbÉ

Sasos tányérsapkák, hörgõ élõholtak, sebhelyes zsoldosok minden kilométerkõnél. Steve Barker rendezõ kis költségvetéssel, a horror mûfaj kötelezõ elemeivel és teljesen névtelen alkotói gárdájával egyszer használatos filmet hozott tetõ alá, a "mi lett volna, ha" tárgykörben. Nyakunk rá, hogy erre is szegõdött.

Viszont az is az igazsághoz tartozik, hogy színeinek machinálásával olyan igazi, "saras" Kelet-Európát tár elénk, ahol - pár élõhulla nácit leszámítva - szinte semmi nem lep meg minket.

Forgalmazza a Forum Home Entertainment

** és fél

Figyelmébe ajánljuk