Dunaújváros polgármestere már bánja, hogy kitüntette a Quimbyt. Kiss Tibi visszaszólt: ha kell, visszaadja a díjat

  • narancs.hu
  • 2017. december 11.

Zene

Cserna Gábor mintha magára vette volna a varangykirályozást.

Még november közepén beszélt arról Dunaújváros fideszes polgármestere az egyik közgyűlésen, hogy néhány korábbi kitüntetett bizony méltatlanná vált a Dunaújvárosért díjra – derül ki az ATV birtokába került hangfelvételről.

Nyilván nem fogok példákat mondani, de gondolok a Quimby együttesre s a többi, s a többi, akik már nem igazán feltétlenül méltók erre a címre” – jegyezte meg Cserna Gábor.

Cserna maga tüntette ki 2012-ben a Quimbyt. A DK helyi képviselője szerint valószínűleg a varangykirályos vers miatt eshetett ki a kegyeiből a zenekar.

Veiszer Alinda

MA, 13-án ESTE 23.00. Beszélgetés apával és fiúval. Nézzétek! Megkérdeztem, miért mondja mindig azt, hogy a dalai nem politizálnak. Azt mondta, azért, mert tényleg nem, de ír olyan szövegeket is,…

Kiss Tibi rövid közleményben reagált.

„Sajnálattal hallgattuk a polgármester úr sajtóban megjelent gondolatait a Quimby zenekarról, melyet egy dunaújvárosi közgyűlésen tett, miszerint a zenekar ma már nem méltó arra a Dunaújvárosért díjra, amit 2012-ben kapott a szülővárosától és szíve szerint visszavenné azt, de ugye ilyet nem illik.

Bár értetlenül állunk a probléma előtt, ha komolyan úgy gondolja, visszaadjuk Önnek.

Emlékeztetném, hogy az elismeréssel együtt járó 200 ezer forintos honoráriumot nem tudjuk visszaküldeni, mert azt otthagytuk a városnak, hogy abból inkább egy fiatal tehetséges helyi zenekart támogasson.

Boldog karácsonyt, Polgármester Úr!”

(ATV, 444.hu)

Figyelmébe ajánljuk