Lemez

Freakin’ Disco: 2020 EP

Zene

„Őrületig fokozódó techno csapatás és elmélyült dallamok” – a zenekar saját bevallása szerint ezek váltakoznak a decemberben megjelent kislemezükön, amellyel az volt a céljuk, hogy visszaidézzék a járvány miatt megritkult koncertek spontaneitását és szabadságát.

Az öt dalból hármat (Fox, Eat the Dream, Wolf) még 2019 végén, a látványos vizuállal megspékelt koncertjükön játszottak először a Trafóban, ez a verzió került az EP-re is. Emellett két remix van még rajta, mindkettő a This Time című számhoz készült, méghozzá „házon belül”: az egyik Keresztes Gábor billentyűs, a másik Csizmás András bőgős munkája. Főleg az utóbbi távolodik el komolyabban az eredetitől, kereken 10 perc hosszú, és az első percekben fel sem lehet ismerni, melyik dal újraértelmezését halljuk. Az Eat the Dream ezzel szemben kevesebb mint 2 perces, tehát a játékidő erős szélsőségek között mozog.

Az EP gyenge pontja, hogy hiába volt a fő cél az élő fellépések atmoszférájának megidézése, ez csak korlátozottan sikerül. Főleg a már említett látványvilág hiányzik, erre azonban van egy szükségmegoldás, a YouTube-on ugyanis a bő másfél órás teljes koncert elérhető, képpel együtt. Aki valóban szeretné átélni azt a bizonyos hangulatot, inkább ezzel érdemes próbálkoznia. Ugyanakkor a műfaj sajátossága, hogy valódi partiszituációban működik igazán, otthon, lemezről hallgatva jóval kevésbé. Így a 2020-ról jelenleg legfeljebb egy házibuli keretein belül tudom elképzelni, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk