Zene

Haim: Something to tell you

szerző
Lang Ádám
publikálva
2017/28. (07. 13.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A három nővér 2012-ben azzal robbantott, hogy miután a szüleiket kitették a családi zenekarból, közös nevezőre hozták a Fleetwood Mac folkpopját a TLC-féle R&B-vel, a korai kislemezek lendülete pedig simán kitartott a 2013-ban megjelent Days are Gone debütlemezig. Noha a legfelső ligáig nem jutottak el, játszhattak Taylor Swift turnéján, illetve olyan nevekkel dolgoztak együtt, mint a Major Lazer vagy ASAP Rocky.

A Days are Gone minden erényével együtt azt sejtette, hogy a következő lemezre nem lesz elég a kilencvenes éveket a hetvenes évek felé fordító formula, ám nem így történt. A Something to Tell You címmel frissen megjelent folytatással a lányoknak sikerült egy szinttel magasabbra lépniük: ráerősítettek az R&B-vonalra, behozták az ötvenes évek doo-wopját, ráadásul a hatvanas évekbeli girl groupok hatása is erőteljesebbé vált. Ezzel pedig a HAIM több lett pusztán egy jó dobásnál, most már lehet őket úgy is ajánlani, hogy ez az a zenekar, amelyik szinte lubickol öt évtized legjobb rádiópopos zenéiben.

Érdemes meghallgatni a nyolcvanas évek hangulatának nagy szakértőjével, Blood Orange-zsal felvett You Never Knew-t, a kilencvenes évekbe repítő Want You Backet, vagy az ötvenes évekbe visszanyúló, de nagyon maira kevert Little of Your Love-ot. Ha pedig csak egyet lehetne, akkor a lemez párkapcsolati tematikájának „katarzisát” adó Right Now-t mondanám, ez afféle hajnalban hazatérős himnuszka lett nálam az elmúlt hetekben.

Columbia, 2017

Jelenlegi értékelés
4,5

szerző
Lang Ádám
publikálva
2017/28. (07. 13.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...