rés a présen

Nyolc ember akar valamit – Kirchknopf Gergő zenész

  • rés a présen
  • 2014. január 19.

Zene

rés a présen: Hogy látod így az Ocho Macho zenekar tízéves szülinapján, ott vagytok nagyjából, ahol anno terveztétek?

Kirchknopf Gergő: Nem nagyon terveztünk semmit. Azt sem tudtuk, hogy egy házibulin kívül mit kell letenni ahhoz, hogy egy zenekar például fesztiválozhasson. Az első dalok megírása után egyetlenegy dolgot tudtam, hogy egyedül kevés leszek, mindenképp kell nyüzsögni, és egy kiadót találni. Sok bulink volt már régen is, még a feldolgozásos időszakban is, de az első lemezanyag előszöri szerzői kiadása után tudtam, hogy mozdulni kell. Azt nem tudom, hol tartunk, döntse el a szakma. Nekünk még mindig az a fontos, hogy a koncertekről jókedvűen menjenek haza az emberek!

rap: Nem túl bonyolult folyamatosan együttműködni nyolc zenésszel?

KG:Ha a zenekar tartaná össze a tagokat, akkor nehéz lenne! De nálunk a tagok tartják össze a zenekart. Nyolc ember akar valamit, így nem kell azzal foglalkozni, hogyan legyünk motiváltak.

rap: Mikor jön ki az új lemez, amelynek az anyagával már turnéztok?

KG: Várhatóan tavasszal jelenik meg, annak ellenére, hogy idén szerettük volna. Mégis eltoltuk, mert ki akartuk próbálni, hogy milyen az, amikor adunk időt magunknak, illetve a végre megtalált producernek. Ettől függetlenül kihoztunk egy maxilemezt két vadiúj dallal, illetve a már korábban felvett, de még ki nem adott, Kowalskyval együtt szerzett Képzeld el másképp című dalunkat.

rap: Minek köszönhető, hogy kezd átkerülni a fősodorba a zenekar?

KG: Bizonyos szinteken elkerülhetetlen a médiamegjelenés. A mai világban sajnos a média szó negatív tartalmat jelent, de mi szeretjük az alapfunkciókat, tehát back to the roots. Vannak események, amelyekről ha nem tudna a közönségünk, akkor az olyan, mintha meg sem történt volna. A média egy csatorna, ami hírt és tartalmat közöl. Például, hogy Ausztria legnagyobb reggae-fesztiválján Gentleman előtt játszottunk, vagy a Buena Vista Social Club előzenekara voltunk, illetve találkozhattunk Manu Chaóval. Na, erre szeretnénk használni a médiát! Egy biztos, mi a koncertek után nem tusolni megyünk, hanem azokhoz az emberekhez, akik minket választanak azon estén.

rap: Mikor hallhatunk benneteket legközelebb élőben?

KG: 'sszel elindultunk egy 10 év 10 város turnéra, aminek a befejező állomása Szombathely lesz, a már általunk szervezett 4. Illegál fesztiválon. Tehát év végén rendhagyó módon itthon játszunk, méghozzá december 30-án, a Savaria Ifjúsági Centrumban. Aztán stúdiózás, hiszen amint mondtam, nem szeretnénk egy hét alatt összedobni a lemezt.

rap: Mit kíván az Ocho Macho a közönségének az új esztendőre?

KG: Sok-sok koncertet, őrületes hangulatot!! Hogy megértsék még többen, amit közvetíteni szeretnénk a zenénkkel, a szövegeinkkel.

Figyelmébe ajánljuk