L. Simon kiakadt Zoránra

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 20., 12:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A volt államtitkár az ATV stúdiójában ment neki az énekes-dalszerzőnek.

L. Simon László a múlt hét legizgalmasabb témájának nevezte az állami mecenatúra és művészet kapcsolatát, melyet címlapinterjúnkban Zorán is feszegetett. Az Aréna-beli koncertje után a Magyar Narancsnak nyilatkozó zenész ezt mondta: „Nálam mindig arra ment ki a játék, hogy jöjjön annyi ember, hogy a belépők ára fedezze a koncert költségvetését. Ez ilyen egyszerű, soha eszembe nem jutna állami támogatást kérni, vagy hogy pályázzak ilyen pénzekre.”

false

 

L. Simon úgy látja, az állami támogatás kérdése jóval összetettebb annál, mint ahogy Zorán láttatja. A fideszes képviselő Zorán korábbi koncertjeinek plakátjaival bizonygatta: korábban igenis voltak támogatói az énekesnek. „Egy olyan koncert, melyet az OTP vagy a Telekom támogat, nem pusztán a jegyárbevételből tartja fenn magát.” Egyszer még az MVM is felbukkant támogatóként, az pedig állami cég, tehát Zorán érvelése, hogy soha nem kért pénzt az államtól, téves – tette hozzá L. Simon. A korábbi államtitkár, úgy tűnik, nem érti, mi a különbség a kormány és egy állami tulajdonban lévő cég között, vagy közvetve elismeri, hogy ha egy cég állami tulajdonban van, az csak a kormány meghosszabbításaként működhet. L. Simon azt is elmondta, hogy amikor lehetősége volt rá, egy sor Kossuth-díjas művészt támogatott anyagilag, és szerinte azzal semmi baj nincs, ha egy Demjén-koncertet megtol az állam, ő még Zoránnak is adott volna pénzt.

 

A beszélgetés vége felé szóba került a Jordán Tamás szombathelyi kinevezése körüli botrány is. Az, hogy a fideszes városvezetés nem akarta elfogadni a színházat létrehozó és vezető Jordán pályázatát, L. Simon szerint nem Jordánról szól. A probléma szerinte az, hogy az „álszent pályázati rendszer nem tartható fenn”. Azaz nem kéne holmi pályázatosdi, szakmai zsűri, hanem egyszerűbb volna, ha a fenntartó önkormányzat egyszerűen csak kinevezhetné azt, akit jónak talál. Jordán esete szomorú, de a fenntartónak joga van ehhez L. Simon szerint.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 20., 12:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  szegedi789
  2017. március 20., hétfő 19:24
  Ujjak megnyalásával végrehajtott lapozási technika után, remélem, valószínűleg az egész művelt közönség nevében, miszerint L. Simon úr nem jár könyvtárba . . . Brrrrrrrr !
  Így reklámozzon téged a Simon . . .
 2. 2
  harcolj
  2017. március 20., hétfő 21:28
  Nehéz belenyugodni, hogy ilyen faragatlan tuskóknak beleszólása van a magyar kultúrába . (a tuskókat tessék behelyettesíteni ízlés szerint)
 3. 3
  Cyrano
  2017. március 20., hétfő 23:20
  harcolj (2)
  Szíveskedj nem leértékelni a tuskókat. :XD
 4. 4
  szegedi789
  2017. március 21., kedd 02:46
  2
  Magyar kultúra 2017 :

  http://orulunkvincent.blog.hu/2017/03/15/jozsef_attila_esete_sonny_listonnal_heheposzt
 5. 5
  John Sanders
  2017. március 21., kedd 09:03
  Kit érdekel, hogy mit böfög egy darab lsimon?
 6. 6
  Krisztina Hajnal
  2017. március 23., csütörtök 16:52
  Agresszív bunkó. Felhízott d-nó. Arrogáns, nem lehet végig mondani egy mondatot, csak nyomja a baromságát. Olyan mint a Rezsibibircsók.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...