lemez - NEW KEEPERS OF THE WATER TOWERS: CHRONICLES

  • V. Á.
  • 2010. február 25.

Zene

Óriási hiba lenne elmenni a kicsit erőltetett nevű New Keepers... debütlemeze mellett, még akkor is, ha az még tavalyi kiadású, hiszen 2009 egyik legjobb lemezét hozták össze ezek az arcok, akik amúgy annyira ismeretlenek, hogy csak annyit tudni róluk, hogy svédek.
Óriási hiba lenne elmenni a kicsit erõltetett nevû New Keepers... debütlemeze mellett, még akkor is, ha az még tavalyi kiadású, hiszen 2009 egyik legjobb lemezét hozták össze ezek az arcok, akik amúgy annyira ismeretlenek, hogy csak annyit tudni róluk, hogy svédek. Egész pontosan Stockholmból származik a csapat, a kiadójuk, a MeteorCity pedig ugyanazé a fószeré, aki a stonerrock.com oldalt is készíti. Ebbõl az információból aztán könnyen ki lehet találni a mûfajt is.

A Chroniclesben az a szép, hogy nem is igazi sorlemez, hanem két, még New Keepers néven megjelent néhány példányos kislemez, a Chronicles Of Iceman és a Chronicles Of The Massive Boar összevont kiadása, ami most debütáló albumként jelent meg. Vegyünk egy klasszikus stoner rockon edzõdött brigádot a hallhatóan kevés pénzbõl készült felvételeken is olyan megszólalással, ami több mint vállalható a mélyen dohogó gitárjaival és gyomrozó basszusgitárjával, adjunk hozzá jó adag old school heavy metalt, és megkapjuk azt a lemezt, amit a Mastodonnak kellett volna elkészítenie a Blood Mountain helyett. A két kislemez anyaga közül hajszálnyival a késõbb készült Chronicles Of Iceman dalai az erõsebbek - a Pursuit Of Yet, a Rise Of The Lizard King és a Flight Of The Reptilians mesterhármasa így egymás után egyértelmûen az anyag csúcspontjának számít -, de a végére sem fárad el a zenekar, elég csak a The Three Headed Cow mesteri lassulását meghallgatni. Bele sem merek gondolni, milyen lesz a New Keepers valódi debütáló anyaga ezek után, de a Chroniclest hallva ismeretlenül is leadnék egy elõrendelést a bakelitverzióra.

MeteorCity, 2009

*****

Figyelmébe ajánljuk