lemez - SHE & HIM: VOLUME TWO

  • Soós Csaba
  • 2010. április 8.

Zene

A suszter maradjon a kaptafánál - tartja a mondás. Persze akadhatnak kivételek, és a She & Him projekt mögött álló Zooey Deschanel feltétlenül ezt a kategóriát erősíti.
A suszter maradjon a kaptafánál - tartja a mondás. Persze akadhatnak kivételek, és a She & Him projekt mögött álló Zooey Deschanel feltétlenül ezt a kategóriát erõsíti. Elvileg színésznõ volna, de 2008 óta az amerikai folkos-bluesos dalszerzõ-énekes, M. Ward társaságában (õ ugye a "Him") mûvészi önmegvalósítását a filmeskarrierrel párhuzamosan zenei pályára is terelte. Ráadásul a dolog nem elõzmények nélkül való. Már a Majdnem híres címû filmben is zenerajongó csajt alakított, aki a késõbb popújságíróvá vedlõ öccsét bevezette a könnyûzene varázslatos világába, aztán ott van a 2007-es The Go-Getter címû roadmovie, ahonnan a Warddal való közös munka datálható (a filmzenelemezen közösen adtak elõ egy feldolgozást), és feltétlenül meg kell említeni színészkollégájának, Jason Schwarztmannak a Coconut Records név alatt kiadott 2007-es, nagyszerû elsõ albumát, hiszen Zooey két dalában is vokálozott.

A két évvel ezelõtti Volume One megjelenésekor nemcsak azt tudhattuk meg, hogy Deschanel imádja a korai hatvanas évek dúsan, de közben "szellõsen" is hangszerelt popját, hanem az is kiderült, hogy bár újat nem tud hozzátenni a mûfajhoz, a maga szûkre szabott keretein belül egészen kedves és fülbemászó dalokkal képes megtölteni egy lemezt. És ezt a mondatot akár a Volume Two-ról is le lehetne írni, annyi apró különbséggel, hogy a countrys számok most kicsit háttérbe szorultak, átadva helyüket a láblógatós, napsugaras, tengerparti homokban gázolós ábrándozásoknak. Már csak a filmet kéne megrendezni hozzá.

Merge, 2010

*** és fél

Figyelmébe ajánljuk