Pataky Attila, rettegj! Van egy zenekar, amelyik a hátrafelé nyilazásról és a sírva vigadás magas élvezeti értékéről énekel

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 4.

Zene

S persze mindezek nemzetmegtartó erejéről.

Pataky Attila végleg elbújhat, Ákos is nyugdíjba mehet, és lehet, hogy a Kárpátiának sem terem már itt babér, továbbá Kodály is felkötheti a gatyáját, ugyanis tegnap kijött a KerecseN nevű együttes új száma, amelyben középkorú férfiak énekelnek arról, hogy ők magyarok, magyarul beszélnek, és arra kíváncsiak, mit szól ehhez Brüsszel. A lírai én nagyon mélyről jövő segélykiáltása a Vajon mit szól ehhez Brüsszel??? című opus, olyan mesteri sorok vannak benne, minthogy „sírva vigadok”; „hátrafelé nyilazok”, bár azt sajnos a klipben nem látjuk, hogy mindez hogyan is történik a 21. században, ahol a hátrafelé nyilazásról szóló klipet is egy stúdióban vették fel:

KerecseN – VAJON MIT SZÓL EHHEZ BRÜSSZEL? (hivatalos szöveges videó / lyrics video)

KerecseN – Vajon mit szól ehhez Brüsszel? Varga Zsolt – ének, gitár Ferusz Krisztián – basszusgitár, Hatala Jani – dob. Lyrics translation by Molnár Zsolt What do you say, Brussels? I speak Hungarian, and my skin is white What do you say, Brussels?

(A remekművet a 444 szúrta ki elsőként.)

Figyelmébe ajánljuk