Lemez

Token Introspective

  • Velkei Zoltán
  • 2013. augusztus 18.

Zene

A belga Token kiadó nem véletlenül lett az utóbbi évek egyik kiemelkedő technós cége: egyszerűen nem ad ki rossz zenét.

A 2007 óta működő vállalkozás, mondjuk, nem vitte túlzásba a megjelenéseit - e sorok írásakor épp a 32-es katalógusszám kelt el, tehát körülbelül bő kéthavi rendszerességgel jön ki náluk valami -, ezért cserébe viszont konzisztens, végig kiemelkedő darabokból álló katalógussal büszkélkedik, amelyben éppúgy vannak befelé forduló, mélyebb témák, mint hatalmas, tánctereket megmozgató slágerek.

Mixlemeznek álcázott válogatással összegezni/ünnepelni ezt az időszakot bölcs döntésnek tűnik. Hiába ugyanis ez a sok jó zene, a bakelitekre szakosodott Token a lemezlovasok köréből eddig még nem nőtte ki magát. Egy mixlemezzel viszont el lehet érni más hallgatói csoportokat is, pláne, hogy mostanra a kiadó nem egy szerzője komoly hírnevet szerzett magának - Inigo Kennedy, S [Phase], Xhin és Go Hiyama neve például sokszor alapból garancia a minőségre.

A kiadót menedzselő DJ Kr!z mixéből rögzített Token Introspective nincs is elrontva, sőt többet hoz az elvárhatónál: nemcsak maguk a számok jók, de rendkívüli egységet is alkotnak, mintha ez a hat év végig tudatosan lett volna megtervezve. Időtlennek tűnik a nyolcvan perc, ráadásul a lemeznek szép íve is van. Hallható itt klasszikus veretés, agyasabb döngölés és melódiákkal teli kitérő, ügyesen lefedve a komolyabb technó minden szegletét, jelezve, hogy egy új nagyhatalom berendezkedésének lehetünk szem- és fültanúi.

Token/Aktrecords, 2013

Figyelmébe ajánljuk