Újra közös éneklésre hív Fischer Ádám, holnap kiállnak a civilekért és a jogállamért

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 19., 17:54
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Úgy érzem, ez az a pont, ahol fel kell vennem a kesztyűt.”

Ahogy eddig már többször, idén is közös éneklésre hív Fischer Ádám. A Kossuth-díjas karmester a Facebook-eseményben azt írja, szeretné, ha az idei összejövetel nemcsak az Európa melletti kiállásról, hanem a civil szervezetek zaklatása elleni tiltakozásról is szólna.

„A Helsinki Bizottság elleni kirohanásokat figyelemmel kísérve az embernek az a benyomása támad, hogy a politikusoknak, akik (többek között) a Helsinki Bizottságot el akarják lehetetleníteni, fogalmuk sincs a jogvédelem lényegéről. A jogvédelem a jogot, a jog sérthetetlenségét védi, függetlenül bármilyen politikai meggyőződéstől. A jogvédők ellen az utóbbi időkben indított elvakult hadjárat pontosan azt bizonyítja, hogy ezekre a szervezetekre, a szervezetek független és zavartalan működésére a jövőben egyre inkább szükség lesz. Amikor az állam vezetői egy őket elmarasztaló strasbourgi bírósági ítélet alapján azzal vádoljak a jogvédőket (tehát engem is), hogy a menekültek nyomorúságát akarjuk pénzre váltani, az állam elleni tömeges perindításokon akarunk meggazdagodni, akkor amellett nem lehet szótlanul elmenni. Úgy érzem, ez az a pont, ahol fel kell vennem a kesztyűt. Ehhez kérem minden jóérzésű ember segítségét” – fogalmaz Fischer.

A rendezvény holnap 19.00-kor kezdődik a Szabadság téren.

Újra éneklés Európáért, a civilekért, a jogállamért

Fischer Ádám felhívása: Kedves Barátaim! Szeretettel hívok idén is mindenkit a nyári napforduló idejére tervezett, immáron hagyománnyá vált közös…

Leadkép: MTI/Kovács Attila

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 19., 17:54
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Ember alatti állapotok
Állatkínzás Magyarországon
Interjúk
Ennio Morricone, Mathieu Kassovitz, Vajda Gergely
Természetjáró melléklet
Teljesítménytúrák, Zemplén
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...