Legfrissebb Narancs

MaNcs 33. évf. 47. sz. (2021.11.24.)

MaNcs 33. évf. 47. sz. (2021.11.24.) Olvass bele

MaNcs 33. évf. 47. sz. (2021.11.24.)

MaNcs 33. évf. 47. sz. (2021.11.24.) Olvass bele

MaNcs 33. évf. 47. sz. (2021.11.24.)

MaNcs 33. évf. 47. sz. (2021.11.24.) Olvass bele

Elkötötték Thespis kordéját

Nemcsak az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet ingatlanvagyona került egy újabb tollvonással a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítványhoz, de hamarosan a fenntartói jogkör átadásáról is határoznak. A kedvezményezett Vidnyánszky Attila.

Félelem és akciós létra Horgoson

A létra, amellyel a déli határkerítés tetején lovagló ember megpróbálja beverni a magyar rendőrségi autó szélvédőjét a kormány zenei aláfestéssel illusztrált Facebook-videójában, alumíniumból készült. A határ túloldalán, a szerbiai Horgoson lehet ilyet venni a festékboltban.

Nem a nép hangja

  • Vásárhelyi Júlia
Új sztárja van a francia szélsőjobbnak, miután alig három hónapja színre lépett és látványos sikereket ér el Éric Zemmour író, publicista, tévés személyiség. Hogyan vált el- és befogadottá a demokratikus francia közéletben a szélsőjobb? A téma kutatóját, Aurélien Mondont kérdeztük.

„Nagyot lendítene rajta egy megrendelés”  

  • Rácz Judit
Több mint hatvan színdarabhoz komponált zenét, de nemrég már a saját darabját mutatta be, és most komponálja első operáját is Márai Sándor egyik könyvéből – ezekről kérdeztük Dobri Dániel zeneszerzőt.

„Mint Sziszüphosz”

  • SzSz

Az ARTE Reportage főszerkesztő-helyettese a Goethe Intézet meghívására érkezett Budapestre, s egy-egy workshopot tartott a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programja és a 18. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál keretében. Ezek kapcsán beszélgettünk vele.

Támogassa a Magyar Narancsot!


Ahhoz, hogy a viharos ellenszélben talpon tudjuk maradni, önre is szükségünk van.
A létünkért küzdünk – és önért is. Ne engedjük el egymást semmiképp! Támogassa a Narancsot!