• MaNcs 8. évf. 23. sz. (1996. 06. 06.)

  Kulturális hírek

  In memoriam Mándy A könyvhét idején mindössze három napig tartott nyitva a Dorottya Galéria fotókiállítása kortárs magyar írók portréiból - képünkön a szó földhözragadt értelmében már nem kortárs, tavaly elhunyt Mándy Iván emlékére készült mű.Koncsalovszkij Vietnamban Az orosz születésű, Amerikában élő filmrendező, Andrej Koncsalovszkij lesz az első, aki amerikai filmet forgathat a szocialista Vietnamban:...

  1996 / 23
 • Vágvölgyi B. András: Elektrosokk

  Múlt pénteken a http://www.leary.com Internet URL-en a következő szöveg jelent meg: Timothy has passed on (Timothy elhunyt). A történet 1943 áprilisában kezdődött a bázeli Sandoz gyógyszergyár laboratóriumában, amikor egy dr.

 • Para

  Kovács Imre: Én

  Az ember nagyon jól idomítható, mégis makacs fajta, például nem megy át a piroson, de azért lelép a járdáról, hogy ezzel is jelezze önállóságát. A fentiekre a legszebb példát a tatai tó partján láttam néhány éve, amikor a lakosság jelentős hányada a parton dagonyázott strandolást imitálva, csak éppen a vízbe nem merészkedtek be, mivel az annyira fertőzött volt, hogy a kacsáknak már hiányzott a fejük a sok lebukástól.

 • Turcsányi Sándor: Láthatás

  - Széchenyi Zsiga volt az, nem Pista. A vadász. Együtt vadászgattak Károlyi Istvánnal, aki miután Afrikában elefántra elvadászta a sok pénzt, pótlás után nézett. Ekkor jött, ´35-ben, mondjuk, Onczay jószágigazgató, hogy legyen itt szálloda, turistaparadicsom - igazítottam helyre a még mindig falnak dőlve lihegő öreget.

 • Kovács Kristóf: 7, hó

  Végkifejlet

 • Bíró Béla: Értékek inflációja

  A szerző sepsiszentgyörgyi újságíró, egyetemi tanár.

 • Nagy Imre-emléktörvény

  Hétfő délután négy óra magasságában jó néhányan mindent elkövettek annak érdekében, hogy Magyarország parlamentjéből ismételten hülyét csináljanak (amire persze legyinteni lehetne akkor, ha ez egyszersmind nem magának a parlamentarizmusnak a lejáratását is jelentené).

 • Olvasói levelek

  TGM kapcsán GyurkórólNem kellene mégiscsak borítgatni?Nemrégiben Tamás Gáspár Miklós cikket közölt lapjukban arról, hogy a náci kiadványokat nem betiltani kellene, hanem bojkottálni azokat a kiadókat, amelyek közreadják, felborítani a standokat, ahol árusítják őket.

 • Hírösszefoglaló

  Kis-Jugoszlávia: ellenzéki demonstráció

 • Fókusz (A Cirko-gejzír két éve)

  A kynológusok szerint american staffordshire bulterriernek nevezett, a gazdák által viszont staffordshire terrierként törzskönyvezett pitbull támadott és sebesített meg életveszélyesen egy hároméves kislányt szerdán, a budapesti XVIII.

 • "A kulcs a politikában van" (Keith Molkner - egy nem hivatalos béketeremtő Izraelben)

  A Likud győzelme után a nemzetközi politikai közvélemény többnyire a Munkapárt által beindított békefolyamat lassulására számít Izraelben. A történelmi gyűlöletek, félelmek és egymásrautaltság sakkjátszmájában azonban a meglepő fejlemények sem kizártak.

 • Sára Sándor újraválasztása: Tartós hullám

  Aki egyszer elkezdte nézni a Duna Televíziót, bizonyosan gyorsan megszerette: egyrészt, mert igen jó filmek szoktak menni benne, másrészt a délelőtti városképek miatt (ezt tavaly nyáron lapunk több cikkben is méltatta), s végül a gyönyörű akvárium okán, amit mostanában kezdtek el mutogatni az éjszakai órákban.

 • Rákosrendezői anziksz: Úgy maradtak

  A kilencvenes évek elejéig az ország egyik legnagyobb rendező pályaudvarának számított a rákosi. A gurítónak becézett mesterséges dombról napjában kétezernél is több tehervagont eresztettek alá hajdanán. Odalent, a lejtő aljában életükkel játszó sarusok fékezték le a csattogva alázúduló monstrumokat, hogy aztán higanymozgású kocsirendezők irányítsák őket sárga zászlójukat lengetve a megfelelő vágányokra.

 • Cseh választások: Az arrogancia bukása

  Václav Klaus miniszterelnök pártja, a Polgári Demokratikus Párt a választásokat megnyerte, de a jelenlegi koalíciós partnerek gyenge eredményei miatt a parlamenti egyszerű többséghez hiányzik két mandátum. Paradox helyzet alakult ki: sem a jelenlegi kormánykoalíció, sem az ellenzék nem képes többségi kormányt alakítani.

 • Választás Izraelben: Okok és tábornokok

  Lea Rabin, a meggyilkolt miniszterelnök özvegye csomagol, Kirját Arbában örömükben hászíd-partyt rendeznek a telepesek. Egyébként harmincezren se voltak, akiken Peresz elbukott: annyian egy hétvégi strandon szoktak összegyűlni, és lehet, hogy ők változtatják majd meg a világtörténelmet.

 • A világ legjobb nagykövete (DJ Laurent Garnier)

  Egy francia DJ, Laurent Garnier mutatta be május 24-én a budapesti E-Playben, hogyan kell mixelni. A house műfaj meghatározó egyénisége idén lesz 30 éves, és a koncert előtti napon már másodszor kapta meg a világ legjobb DJ-je címet a Music magazintól.

 • "Senki nem érdekelt" (Egy alkalmi hasiscsempész)

  A Kanári-szigetekről mindenkinek a léhűtő zöldségesek suttyomban eltöltött nyara jut eszébe, amit az irreálisan magas krumpliárak nyomorult haszonkulcsából rakosgattak össze, hogy aztán ismerőseiket kergessék az őrületbe a végeérhetetlen videóvetítésekkel.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...