• MaNcs 8. évf. 26. sz. (1996. 06. 27.)

  "Ez nehéz ügy"

  Pető Iván, az SZDSZ elnöke

  Magyar Narancs: Kétéves a koalíció, a kormányzati ciklus félidejéhez érkezett. Annak idején mik voltak a koalíciókötés dilemmái?

  1996 / 26
 • Vágvölgyi B. András: Elektrosokk

  Para-Kovács Imre

 • Ulti, Kanaszta, Pasziánsz és egyéb játszmák

 • A Horn-villa titka (12 aranyfog 1 tucat)

  Nem is az a kérdés, van-e katakomba Horn Gyula szupertitkos-nagyondrága-ultraluxus villája alatt, mert biztos, hogy van. Az, aki fél életét a Köztársaság tér alatti labirintus penészes folyosóin bolyongva töltötte el - hallgatva az osztályidegen elemek és szűz cserkészlányok vérfagylaló sikoltásait -, az direkt rosszul van, ha tiszta hegyi levegőt kell szívnia.

 • Honvéd áll a Golánon

  Rég röppent fel olyan kackiás zárónyilatkozat arab csúcsértekezletről, mint a mostaniról: mintha el se telt volna az a néhány év ´93. szeptembere óta. Pedig Asszad, Mubarak, Kadhafi vagy Arafat arra, hogy az izraeli választáson a két jelöltből bárki bejöhet, felkészülhettek volna.

 • Hírösszefoglaló

  Arab csúcs Kairóban

 • Kulturális hírek

  A Zene (és az Eső) Ünnepe A rendezvények számához képest viszonylag kevés koncertet tett tönkre teljesen az időjárás június 21-én Budapesten a Zene Ünnepén: a Liszt Ferenc térre és az Epreskertbe tervezett események elmaradtak, a többiek vagy dacoltak az esővel, vagy ha tudtak, fedél alá menekültek, esetleg az eső elvonultával késve és sűrítve lezajlottak.

 • Összeférhetetlenségi törvényjavaslatok: Fogd a pénzt, és kuss

  Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosítása - egyszerűbben: az összeférhetetlenségi törvénytervezet - körüli több éve tartó huzavona az elmúlt napokban ismét előtérbe került.

 • Gyerekpornó Egerben: Közös jelenlét

  Az egri gyerekpornóügy első számú gyanúsítottjának, a többrendbeli megrontással, szemérem elleni erőszakkal és természet elleni erőszakos fajtalansággal gyanúsított K. István 37 éves reikimesternek igazságügyi minisztériumi felhatalmazása volt arra, hogy bírósági aktákban, nevelőotthonokban kutassa serdületlen gyermeklányok szexualitását.

 • Ügynöktörvény és átvilágítás: Szűk keresztmetszet

  Az átvilágítás volt a kezdet: ma már a jelentések minél alaposabb megismeréséért folyik a harc az ügynöktörvény parlamenti vitájában. A Boross-kormány végnapjaiban elfogadott jogszabályt az Alkotmánybíróság még ´94-ben padlóra küldte, s előírta, hogy 1995.

 • Romániai helyhatósági választások: Funarral könnyebb

  1996 sorsdöntő év Románia történetében. A két hete zárult helyhatósági választásokat ugyanis november 3-án a parlamentiek követik, s ekkor dől majd el az is, ki lesz a következő négy évre az államelnök.

 • Oroszország két választás között: Birodalmi bábszínház

  Borisz Vitézovics, miután ha kevéssel is, de megnyerte az elnökválasztás első fordulóját, tovább csépelné a kommunista ördög rusnya buciját. Hű palacsintasütőjéül a június 16-án közel 15 százalékot szerzett Lebegy tábornok csapott fel; ők ketten meg a liberális Javlinszkij a maga 8 százalékával, akinek akár a miniszterelnökség is kinézhet, verhetetlennek tűnnek egy héttel július 3-a előtt.

 • A pápa Berlinben: "Fáj neki"

  - így látta a berlini kardinális egy vatikáni ebéden a pápát, miután a szentatya meghallotta, mi várja Berlinben.

 • Megapoliszok: Tömegközeledés

  Ismét volt egy nagy, tematikus ENSZ-konferencia, mégpedig a városokról, a nyomorban, mocsokban, kipufogógázban fuldokló óriásokról. Isztambulban kimondták, hogy mindenkinek joga van emberhez méltó lakáshoz, a kormányoknak pedig kötelességük megteremteni az ehhez szükséges feltételeket.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...