• Vágvölgyi B. András: Elektrosokk

  Nemrég mesélte egy író barátom, hogy a svájci kiadója azt kéri tőle, csináljon valamit CD-ROM-ra, esetleg korábbi munkáit dolgozza át multimédiára. Lévén, hogy az egyik regényéből készült film, a dolog első blikkre egyszerűnek tűnik: szöveget és képet egymásnak megfeleltetni, összeollózni, és máris kész a multimédia.

 • Eörsi István: Nyári szamárságok

  Nyáron a hőség butít bennünket el, vagy ha nincs hőség, akkor a méreg, amiért nincs nyár. Az újságírók és az újságba nyilatkozók különösen sok szamárságot engednek meg maguknak ilyenkor. De persze télen sem vagyunk okosabbak.

 • Tegnapok hősei

  Misa mackó lemaradt, be se jutott, már a mérlegről hazazavarták.

 • Hírösszefoglaló

  Megkezdődött az olimpia

 • Kulturális hírek

  Fotó Wenders Kecskeméten, a Magyar Fotográfiai Múzeumban megnyílt a német filmrendező fotóinak kiállítása. Mint a múlt heti Snoblesse-ben írtuk, Palermóból jövet, útközben elrabolták a képeket, s újra kellett őket nagyítani.

 • Bosznia Dayton után: A szerződés két arca

  A múlt héten - öt hónap szünet után - ismét Szarajevóban, Belgrádban és Zágrábban tárgyalt Richard Holbrooke, az az ember, aki tavaly úgyszólván kézrátétellel vetett véget a boszniai háborúnak. Ezúttal azon ügyködött, a jelentések szerint sikeresen, hogy a háborús bűnös Radovan Karadzic valóban mondjon le és tűnjön el.

 • Roma rendőrök: Színesített állomány

  A New York-i bemutatóval egy napon hozták nyilvánosságra Budapesten a Human Rights Watch/Helsinki amerikai emberi jogvédő szervezetnek a magyar cigányság helyzetéről készült felmérését. Az amerikai megfigyelők szerint a romák elleni - részben rendőrségi - atrocitások száma nőtt leginkább.

 • Izrael: Lehet, hogy csak máshogy

  Netanjahu izraeli miniszterelnök eddigi békeügyi megnyilatkozásai egyfajta következetesség, vagyis kiszámíthatóság, vagyis makacsság benyomását keltik. Ez a következetesség kevés jót ígér a közel-keleti helyzet rendeződése szempontjából.

 • Világszegénység: Mélyül a szakadék

  Világszerte egyre nagyobb a gazdagság és a szegénység szélső pólusainak a távolsága. Így van ez az országok között és az egyes országokon belül is. Az ENSZ Fejlesztési Programjának múlt heti jelentése szerint nincs sok összefüggés a gazdasági növekedés és az életkörülmények javulása között, amit persze eddig is lehetett azért sejteni, de most számokkal is bizonyíttatott.

 • "Levegőt venni jó!"

  Ezt Knézy sportriporter mondta az olimpiai megnyitóünnepség apropójából, és - mint mindig - ezúttal is neki volt igaza. Bár persze megfulladni se rossz.

 • Balaton-átúszás: Újhullám

  Egy ország, ahol évente egyszer több ezer hiányos ruházatú, sorszámmal megjelölt embert szervezett keretek között egy hullámzó tóba hajtanak, joggal számíthat arra, hogy az Amnesty International pokollá teszi az életét.

 • A rendszergazda

  A populáris definíció szerint a rendszergazda az az ember, aki reggel kihajtja a rendszereket az ólból, este pedig visszatereli őket oda, miután telezabálták magukat a virtuális legelőn. A valóság majdnem ilyen szomorú.

 • Tiszta cyberrománc

  A szerelem: vágyódás egy másik után, a cyberszerelem ennek megfelelően virtuális személyiségek interferenciája a többdimenziós adatmező kapcsolódási pontjainak fénysebességgel táguló univerzumában. A baj csak az, hogy ha egyszer a cybervilágban tökéletes partnerre bukkanunk, csupán az ideák szintjén teljesülnek be vágyaink.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...