• MaNcs 9. évf. 13. sz. (1997. 03. 27.)

  "Nem vagyok híve az emberáldozatoknak" (Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese)

  Bár lapzártakor az a hivatalos álláspont, hogy nincs nagy válságban az MSZP, egy évvel a választás előtt azért igencsak megpezsdült az élet a népszerűségben harmadik helyre visszacsúszott nagyobbik kormánypártban. Üléseznek a platformok, a reformkörök - és megint felmerült Horn Gyula utódlása, amit az elnökség a legszívesebben meg sem tárgyaltatna a közelgő kongresszussal. Kérdés, hogy az MSZP 1998-ban neki...

  1997 / 13
 • Bullain Nilda-Seres László: A lányok a gettóban

  "A piacgazdaság a vállalkozói szabadság előtt megnyitotta a masszázsszalonok, a pornóvállalkozások, a nőexport-import üzletek megnyitásának lehetőségét. Az (elsősorban) női test a hazai kapitalizmus egyik fontos árucikke.

 • Politikai hírek

  Izrael: fokozott készültség

 • Kulturális hírek

  Vég-Kép Ezzel a címmel állította ki fotóit a Dorottya Galériában Kovács Melinda és a képünkön látható Bozsó András, aki optika nélküli, úgynevezett lyuk-kamerával dolgozik. Megtekinthető április 13-ig.Gyász 89 éves korában elhunyt Fred Zinnemann osztrák születésű, amerikai filmrendező.

 • Csinimagyar: Add vissza a babaruhát

  Márton Gyula nem egy Quentin Tarantino, ahogy Tímár Péter sem egy Oliver Stone, kettejük viszonya azonban az amerikai filmesekét juttatja eszünkbe: Stone filmje, a Született gyilkosok Tarantino ötletéből fogant, de Tarantino annyira utálta azt, ami szellemi gyermekéből Stone kezében lett, hogy minden közösséget megtagadott vele.

 • Csinibaba: Az élet kép (A siker nyomában)

  Az előző oldalakon folyt vitához nincs mit hozzátenni. Nemes vagy nemtelen, mindegy is, egy szakma, egy ország mentális-morális állapotáról mennyire árulkodó, na jó, ez sem feltétlen érdekes. A kocka el van vetve. A győztes hadvezérnek mindig igaza van.

 • A Legfőbb Ügyészség titkosított jelentése: "Igazmondási kötelezettség nem terheli"

  Részt vállalt-e a rendőrség és a Nemzetbiztonsági Hivatal Torgyán József politikai lejáratásában, a kisgazda elnök elleni 1992. június 11-i puccsban? Valóban az akkori belügyminiszter, Boross Péter utasítására asszisztált-e a rendőrség 1992.

 • Hungaristák: Itt a határ

  Március 9-én éjjel a kerületi polgárőrség értesítette a rendőrséget, hogy valakik betörtek egy családi házba, ám később a Központi Bűnüldözési Igazgatóság (KBI) vette át az ügyet. Két, szélsőjobboldali nézeteiről ismert személy azóta is előzetes letartóztatásban.

 • Szemrebbenés nélkül (Courtney Love színésznő, énekes)

  Sokkol, provokál, sérteget. Van, aki szórakoztatónak és érdekesnek tartja, mások szerint vulgáris, hisztérikus és haszonleső. Egy biztos: nem lehet figyelmen kívül hagyni. A koncertpódiumról oly szavakat küld a szenvedélyesen rajongó tömegnek, amiket egy szeriózus lapban nem illik leírni még idézőjelben sem.

 • Film: Üzen a pornó (Milos Forman: Larry Flynt, a provokátor)

  Megnyugtató újra megbizonyosodni arról, hogy az az ember, aki nagyon jó filmeket is tud csinálni, az a jó oldalon áll, erkölcsileg kikezdhetetlen, felvilágosult, tiszta, nyitott és régimódi gondolkodású ember. Ez újra meggyőzhet arról a hiú ábrándról, hogy a művészetben és erkölcsben való tehetség feltételezik egymást, és a gonoszokból legfeljebb csak fűzfapoéták meg giccsfestők válhatnak.

 • A hal neve: Volume (avagy a kompiláció művészete)

  Mindless Drug Hoover a Volume Records 5. születésnapjára kiadott CD-n

 • Fényképezés: Tükörtöredék (Sajtófotó ´96)

  Ismét megnyílt, most már hagyományos helyén, a Néprajzi Múzeumban a múlt évre visszatekintő sajtófotó-kiállítás. A hazai képtermés a nemzetközivel együtt látható; a nézők a World Press Photo időszerű képválogatásának megismerése után találkoznak a magyar fényképekkel.

 • Önetetés

  "Rendellenes nemi érzésű egyéneknél, sadistáknál, masochistáknál a fetischismus a legkülönbözőbb alakulásban mutatkozik" - írja Kaft-Ebing a Psychopatia Sexualisban. Igaza van. Mi például 120 kilométeres jeges szélben is nekiindulunk, hogy keszeget fogjunk a Balatonon.

 • Mintahal

  Aki már járt elvadult tengerpartokon, lakott deszkafalú kis szobában, ébredt hajnalban macskacápa-nyávogásra és evett frissen rántott tintahalkarikákat, amit hurkás tarkójú öreg szakácshalász tálalt, aki az imént még polipot csapkodott a sziklához klopfolás gyanánt, azt mindig a déltengerekre ragadja a képzelete, egy aszott salamonhal ízétől is, hát még ha a Kiskörúton meglátja egy kirakatban a krómtálcán meredező langusztát.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...