• MaNcs 10. évf. 44. sz. (1998. 10. 29.)

  "Mindenképpen vissza akartam térni"

  Gécsek Tibor kalapácsvető Európa-bajnok

  Gécsek Tibor a szintén szombathelyi Király Gábor (Hertha BSC) mellett a vasi megyeszékhely másik királya. Király a sportban, hiszen a korábban már Világkupát nyert, olimpiai hatodik és negyedik helyezett, kétszeres világbajnoki bronzérmes kalapácsvető kétéves, doppingvétség miatti száműzetés után tette tiszteletét a világversenyeken, s a budapesti Európa-bajnokságon hazavágta az egész mezőnyt. A nagyobb...

  1998 / 44
 • Bozóki András: Új politikai stílus

  MaNcs, X. évf. 44. szám, 1998. október 29.

 • Egyezmény Wye-ban: Erőltetett átmenet

  Kilenc napig szívták egymás fogát Wye-ban, végül született valami eredmény, persze a szó közel-keleti értelmében. Clinton elnöknek - véletlenül épp a felelősségrevonási procedúra bevezető szakaszában - lett egy jó pontja, Netanjahut nem eszik meg azonnal az ellenfelei, sőt még a szövetségesei is békében hagyják még egy darabig; csak Arafat látta jobbnak sebtiben felkeresni a palesztin ügy miatt mindig könnyeket hullatni kész Nyugat-Európát, mielőtt hazautazna.

 • Találkozások egy fiatalemberrel

  MaNcs, X. évf. 44. szám, 1998. október 29.

 • 1956, te csillag!

  MaNcs, X. évf. 44. szám, 1998. október 29.

 • Tischler János: Tiszta forrás (Volt

  e Magyarországon ellenség 1980

  MaNcs, X. évf. 44. szám, 1998. október 29.

 • Seres László: Dekóder

  "A kormány úgy próbál kommunikálni, hogy a sajtó legyen képes a maga számára egyensúlyt biztosítani. Nincsenek illúzióim. Látni, ki az, aki nem akar partneri viszonyba kerülni ezzel a politikai garnitúrával. A szellemi verőlegények folyamatosan ténykednek.

 • Politikai hírek

  MaNcs, X. évf. 44. szám, 1998. október 29.Partiumi Fórum: van alternatíva?

 • Kulturális hírek

  MaNcs, X. évf.

 • Németország a kormányalakítás után: Enyhén vörösödve

  A bonni köztársaság és a Kohl-korszak véget ért. A hamarosan Berlinből irányított Németország balközépre csúszott. Egy keletnémet tartományban várhatólag kormányra kerülnek a posztkommunisták. Az Európai Unió Berlin-Párizs-London tengelyét szociáldemokrata kormányok tartják.

 • Tusakodás a Független Kisgazdapártban: Mézesmadzag

  Látványos, de gyors lefutású konfliktus tört ki az FKGP háza táján az önkormányzati választási bukta nyomán. Lányi Zsolt sok kisgazda véleményét mondta ki, amikor katasztrofális eredményről, a koalíció újragondolásának szükségességéről nyilatkozott.

 • Feljelentett bírák: Jogtipródás

  Hallottunk már végtelenített telefonkártyával lebukott bírónőről, meg olyanról, aki a fogalmazó lányát engedte ítélkezni maga helyett. Ám az még nem fordult elő Magyarországon, hogy egyazon eljárásban részt vevő bíró és ügyvéd feljelentik egymást, és az ügyvéd a bíró letartóztatását kéri.

 • Kisállat-kereskedés: Mammut bevásárlóközpont, földszint

  Ronda és nyomasztó bevásárlóközpont már eddig is volt elég, a Mammut meg egyenesen olyan, mint egy szexuális tartalmú álom Simicska Lajos főszereplésével. Az áttekinthető Pólussal és a viszonylag jól navigálható Duna Plazával ellentétben a Mammut terveihez mintha egy háromdimenziós számítógépes harci játék labirintusrendszere szolgált volna mintául.

 • Horgász a máglyán

  Vasárnap végre sikerült elcsábítanom egy kis kárászozásra régi barátomat, Ferenc atyát, a szemérmes katolikus papot. "A csajom azt álmodta, hogy Vámos Mikóssal jár. Mit jelenthet ez?" - kérdeztem a kocsiban. Ferenc atya elpirult.

 • Magyar lomtalanítók Ausztriában: Gut, besser, ószer

  Lomtalanítás nemcsak Magyarországon van, hanem Ausztriában is, a különbség csak annyi, hogy amit az osztrákok kidobnak, az itthon sokszor még jó állapotban lévő tartós fogyasztási cikknek számít. Mi is kimentünk, megpóbáltunk összeszedni néhány értékes cuccot, de igazából csak tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...