• Sajó László: Öt és feles

  Abbahagyni nehéz, avagy a kettes fűzős foci(Diegotrip)

 • Erdős Virág: Rémmesék

  M. Z. (45): "Én és a feleségem, mi mindketten a legmesszebbmenőkig boldogok vagyunk, hogy végre itt lehetünk, és már el is határoztuk, hogy haladéktalanul véget vetünk a családon belüli erőszaknak, mert rá kellett jöjjünk, hogy jóval ésszerűbb, és főleg sokkal, de sokkal kifizetődőbb, ha egy csapásra megoldjuk az összes létező problémánkat, és ahelyett, hogy öldökölünk, meg kidobáljuk a gyerekeket az ablakon, ehelyett inkább fogjuk magunkat, és még jó időben benevezünk a Voila magazin szenzációs júniusi nyereményjátékába, mert akkor még az is lehet, hogy például nyerünk egy 1,6-os Opel Astra Karavánt, ami aztán tényleg egy abszolút családi autó, téli gumi, nyári gumi, alufelni, egyszóval.

 • Politikai hírek

  Izrael kivonult Libanonból

 • Kulturális hírek

  SzínházasVadász György nyerte a Nemzeti Színház tervezésére kiírt pályázatot, melyre a későbbi győztes mellett hat építészt hívtak meg: Dévényi Sándort, Ekler Dezsőt, Ferencz Istvánt, Karácsony Tamást, Kertész András Tibort és Skardelli Györgyöt.

 • Cyber hírek

  Brazília: precedensértékű döntés:A brazil országgyűlés a környezetvédők tiltakozása és az elnök várható vétója miatt levette napirendjéről azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé tette volna a fakitermelés ütemének gyorsítását az amazóniai őserdőben.

 • Az elnök tíz éve: Göncz Árpád távozik

  Meghalt Göncz Árpád, a demokratikus Magyarország egyetlen olyan politikusa, akinek teljesítményéhez nem férhet semmi kétség: az államfő, aki még fő volt. Pályáját elnöki mandátumának kitöltése alkalmából írt cikkünkben tekintettük át, először ezzel emlékezünk rá.

 • Tisztújítás az MVSZ-ben: végjátéki elemek

  Patrubány Miklóst választották meg a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) új elnökének a szervezet múlt heti közgyűlésén. A botrány persze most sem maradhatott el, miután mégsem sikerült kormányzati felügyelet alá helyezni a "legnagyobb magyar civil szervezetet" az Orbán Viktor által is támogatott ejtőernyős jelölt, Boross Péter révén.

 • Az Ereco Rt. veszélyeshulladék-telepe: Csömörre pucoltak

  Bányagödörbe rejtett veszélyes hulladékok után nyomozni életveszélyes tevékenység. Steven Segal környezetvédelmi ügynök többször is majdnem meghalt vasárnap este a tévében; a

 • A Diósgyőr FC utolsó meccse: halálos tavasz

  "Na mi van, lefújták?" A srác tizennégynél nem több, pocsolyarészeg, most ébredt. Könyökén horzsolások, tekintete, mint egy vodkásüveg. "Persze, hülyegyerek, ott voltál, bazeg, nem?", legyint rá a másik, aki valamivel idősebb és józanabb.

 • Az ígéret földje (Az egészségügyi reform és a minisztérium)

  Az egészségügyben lesz a legtöbb változás - ígérte a kormányzat és a szakminisztérium jelenlegi legfőbb illetékese korábban, ám ebből nem sok teljesült.

 • Perui elnökválasztás: Visszalépés-előny

  Nem kell hozzá különösebb vakmerőség, hogy Alberto Fujimorit, a hivatalban lévő államfőt tippeljük a perui elnökválasztás győztesének, hiszen gyakorlatilag ellenfél nélkül indult a második választási fordulóban, miután ellenfele, Alejandro Toledo visszalépett, és választási bojkottot hirdetett.

 • Választásitörvény-módosítás Csehországban: Törpék, coki

  Mi történik Bohémiában, ha nem történik semmi? Egyfelől előbb-utóbb úgyis valami, de kezdjük a másfelőllel. Már-már komikusan ugyanolyan dolgok, mint hinnénk, nem hinnénk, Magyarországon. Az összecsengések artisztikus harangjátékából, lehetőségeinkre tekintettel, kérdő hangfekvésben idézünk néhány harmóniát.

 • 71. Ünnepi Könyvhét:Betevő falatok, emésztési zavarok

  Úgy látszik, a könyv még mindig sokak napi tápláléka, különben nem lehetne megrendezni évről évre a könyvhetet. A fogyasztási szokások viszont a tapasztalat szerint erősen megoszlanak.

 • A békési múzeumügy: Barbárok

  Békés megye képviselő-testülete március 31-én - ellenszavazat nélkül - úgy döntött, hogy felszámolja a megyei múzeumi hálózatot. Civilizált országban a jogszabályok lehetetlenné teszik az ilyesfajta cselekedetet, és Magyarország ilyen ország.

 • Táncszínház: Szelíd diktatúra(Tanztheater Wuppertal, Pina Bausch: Zöld föld - Vígszínház)

  Idősödő táncosnő ül üres ajtókeretben hervadt kalappal a fején Maartin Vanden Abeele belga fotográfus képén. Posztmodern ikon, piszkafa tánckirálynő, wuppertali boszorkány, a testek Derridája. Ki tudja, mit néz olyan távol, pláne mire gondol, de amolyan táncbűnözőforma.

 • Lemez: Folytatása következettBuena Vista Social Club presents Omara Portuondo

  Az egyetlen asszonytól, aki felbukkant a Buena Vista Social Club idős urai között, egy kicsit tartott Ry Cooder. Nem az adottságaitól, természetesen, hanem hogy nehezebb lesz megtalálni azt a csomópontot, amely a nép- és a populáris zene felől egyaránt megközelíthető (mint az ugyancsak boleróénekes Ibrahim Ferrer esetében).

 • Tizenkét húr, ha pattan (Trilogy)

  Lehet más rosszul tőle, szerintem jellegzetesen mai és szórakoztató, ahogy a klasszikus zene mögött álló ipar a pop eszközeivel, a Három Tenor gigant giccsével, Vanessa Mae szexis ruhácskáival, Nigel Kennedy punkfrizurájával küzd a pénzünkért; amíg az operaénekesek nem kezdenek popdalokat áriázni, amíg nem csinálnak szimfóniát a rock & rollból vagy diszkóegyveleget komolyzenei slágerekből, addig tőlem mehet.

 • Ûrszekerek (Műholdbalhék)

  Két-háromszáz kilométer magasból két-háromezer méterrel tengerszint alá, feltéve, hogy sikerül pontosan célozni, és nem a Times Square-en landol valamelyik tűzgolyó. Egykor milliárdos érték, ma eltakarítandó űrszemét: ez a sors vár a Compton űrlaboratóriumra, az Iridium holdakra, sőt előbb-utóbb a Mir űrállomásra is.

 • Nagyvárosi természetbúvár: A légy

  Egyfelől a szoba homályba borult belsejét látom s benne az arcod fehéres foltját, másfelől az ég végtelenjét. Emitt még döngicsél egy sorstársnőm; a másik már mozdulatlanul fekszik alant, hanyatt esve, hat kis lába fölfelé mered.

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...