• Kálmán C. György: Magánvalóság (Piti, pacsi

  három változat)

  - Ööö... alázatosan csókolom a talpát a méltóságos úrnak...

 • Podmaniczky Szilárd: Déli verő (Agya csak egy van)

  A konyhába káposztát / rám meg frászt hoztá´. A lényeg az, hogy valahogy rendezni kell a dolgokat. Például a kettővel ezelőtti tripben - lássuk, miért hagyom ki az egót -, amelyben a kecske, nyakán a kötéllel, együtt emelkedett magasba a sorompóval, egy olyat meséltem el, amit családi viszonylatban hallottam.

 • Para

  Kovács Imre: Én

  Amióta itt látom Juhász Géza képét a szomszédos hasábokon, egyre erősebb bennem az elhatározás, hogy lefogyjak végre, véget vetve ezzel az állandósult fulladási rohamoknak a második emelet közelében, arról nem is beszélve, hogy a múltkor a hentes asszisztense (alhentes?

 • Uj Péter: Szabályozóláz (Az ORTT és a netpánik)

  Amikor Körmendy-Ékes Judit, az Országos Rádió és Televízió Testület elnök asszonya a Népszabadságban azt találta nyilatkozni, hogy az internet úgy, ahogy van, leszabályozandó, a félelem jeges marka szorította össze a szíveket, szerverek rogytak féltérdre, bitek dermedtek le a kábelben, IP-csomagok vesztek el nyomtalanul, rooterek bújtak riadtan hubokhoz, a sávszélesség úgy összeszűkült, hogy egy zabszemet sem lehetett volna bele.

 • Ki jön a házamba?

  Építtethet-e Torgyán József pártelnök-miniszter száz-egynéhány millióba kerülő családi házat a főváros egyik elit részén? Természetesen építtethet. Joga van-e a sajtónak firtatni a vállalkozást, ha a költségek és a két évvel ezelőtti képviselői vagyonbevallás adatai nem állnak összhangban egymással?

 • Végzetes csomópontok

  Meghalt egy húszéves fiatalember. Huszonegy éves menyasszonya életéért lapzártánkkor az orvosok még küzdenek, állapota válságos. Az alábbi dolgok mindig akkor kerülnek szóba, ha valaki odavész egy-egy ilyen helyzetben.

 • Politikai hírek

  Szervezett bűnözés elleni központ januártól

 • Kulturális hírek

  BEUYSA Műcsarnok Beuys-szimpóziumához kapcsolódva nyílt meg a Liget Galériában Peter Schata Joseph Beuys: Mézpumpa a munkahelyen című esszékiállítása (november 24-ig, 14-18 óra között). A háború utáni időszak egyik legnagyobb hatású német művésze néhány műalkotását Magyarországnak adományozná Lucrezia De Domizio-Durini olasz bárónő, ezek jelenleg befogadójukat keresik.

 • Cyber hírek

  Elköltözött a szavazatboltNémetországba tette át székhelyét a szavazatukat eladni kívánó amerikai választópolgárok adatait gyűjtő weboldal. A www.vote-auction.com címen elérhető adatbázis tulajdonosai tagadják, hogy azért kényszerültek a tengeren innenre, mert az Egyesült Államok törvényei tiltják a szavazatok kiárusítását.

 • A környezetvédelmi tárca Pepó után: Alkalmatlansági vetélkedő

  de - úgy tűnik - nem sikerült egyes kisgazda körökkel. A tárcánál szakmai

 • Rendőrbotrány Gyulán: Megütötték a bokáját

  Agyba-főbe vertek egy férfit 1999. február 7-én Gyula belvárosában. Hogy kik? Az első tanúvallomások alapján rendőrök. A későbbi tanúvallomások alapján mégsem rendőrök. Pontosabbat tudni azóta sem lehet: a vallomások nemegyszer önmagukban is ellentmondásosak.

 • Dzsentrivilág Dél-Magyarországon: Szegediek a Narancsban

  A szegedi önkormányzat ügyeiről szóló cikkünk (Dzsentrivilág Dél-Magyarországon, 2000. október 19.) nyomán számos hozzászólás érkezett az Index internetes lap szegedi fórumán nyitott topikra (A Város vezetése a Magyar Narancs-ban).

 • Erdőtulajdon-viszonyok: Stihl-gyakorlatok

  Magyarország területét szántók, legelők, lakóházak, szemétlerakók és golfpályák borítják, no és persze erdő is akad, csak épp nem annyi, amennyit szeretnénk.

 • Költségvetés két évre: Szép új világ

  - mint az várható volt - lepereg a tervezet benyújtóiról. Ha a kormánytöbbség úgy akarja, nincs akadálya

 • Kis utazás fesztivál: "Ez lenne hát az utolsó tangó?"

  Kis utazás címmel rendezték meg az Almássy téren a 70-es, 80-as évek generációjának önazonosítás-gyakorlatát. Azon túl, hogy ez az egész generációzás ab start gázos, már a programpontok puszta látványa is zavarba ejtett: vajon hogyan kerülnek a képbe egymás után az Ági és a Fiúk Kontroll-örökzöldjei, a kilencvenes évek kurrens dj-i és az Arató-diszkó Eruption-számai.

 • Otthonabbul: Berlin, World Music Expo

  Hogy minden eladó, és hogy a kultúra (is) árucikk, az nekem már nem fáj különösebben, legfeljebb rutinosan, egy kicsit. Pár éve, így október végén, magam is vásározni indulok, és ha úgy hozza a sors, egészen jól elvagyok belőle még pár hónapig.

 • Mobiljövő: Fullextrás agysütővasak

  Abölcsész típusú Narancs-olvasó még az SMS-t sem szokta meg, de már a csapból is a WAP, a GPRS, a Bluetooth és a többi folyik. A rádiótelefon első tíz éve a drót nélküli távbeszélgetésről meg újabban a rövid szöveges üzengetésről szólt, a jövőben azonban egész sor új funkció megjelenése fenyeget.

 • Nagyvárosi természetbúvár: Dankasirály

  Néhány éve a téli kutyasétáltatások alkalmával elhatároztam, kiderítem végre, milyen sirályfaj egyedei köröznek a Dunán. A téli hónapokban igencsak pezseg az élet a Duna 1650. folyamkilométere, a Margit-sziget környékén, az Árpád hídtól északra, fel egészen a Rákos-patakig, ahol a szennyvíz siet anyja kebelére meg tovább, a téli kikötő felé.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...