• Kálmán C. György: Magánvalóság (Szövegfoszlányok, félálomban)

  Összehangolt támadás, titkosszolgálati eszközökkel, hazánk európai csatlakozásának megakadályozása irányában, melyet sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudok, de a pártelnök széklete meglehetősen híg volt, a mentőautó megérkezése előtt is már többször ki kellett mennie, és a hányadék színéből és állagából ítélve aligha lehet kétséges, hogy ez a magát függetlennek tekintő nemzetközi szervezet mindössze azért fordít különös figyelmet a köztársaság rendőrségének tevékenységére, mert a Bokros-csomagot népünk nyakára hozó, idegen befolyás alatt működő kormányzat annak idején nem tett semmit annak érdekében, hogy a határokon túli magyarságot is méltán megillető kedvezmények az igazságos és évezredes európaiságunkhoz illő gazdasági fejlődés tekintetében előrelendüljenek.

 • Para

  Kovács Imre: A horror vakui

  Ezúton szeretném felhívni annak a kedves polgárnak a figyelmét, aki a Jászberényi úton kitette rottweiler típusú kutyáját - majd minden bizonnyal gázt adott, és elégedetten hazament, miután a kutya egy darabig futott az autó után, aztán leheveredett -, hogy az eb még mindig várja, így ránézésre kábé egy hete.

 • Várhegyi Éva: Ekotrip (Inflációs káosz)

  "Egyelőre nincs ok az inflációs prognózis változtatására, az év második felében mind a Pénzügyminisztérium, mind a Magyar Nemzeti Bank az áremelkedés ütemének erőteljes csökkenésére számít" - nyilatkozta a pénzügyminiszter a jegybankelnökkel duettben előadott sajtótájékoztatóján (Népszabadság, 2001.

 • Mende Balázs Gusztáv: Az exhumátor félrelép (Megjegyzések a Petőfi-ügyhöz)

  Talán nem szentségtörés, ha kimondom: jobb lett volna szegény Petőfinek valamelyik Habsburg-várbörtönben megsorvadni, vagy akár az aradi várfal tövében golyó által összerogyni, semmint tárgyává válni közéletünk egyik legszégyenletesebb, a posztmodern giccs határán mozgó, érvénysóvár pszichopaták (Szentágothai János után) által vezényelt tragikomédiájának.

 • Thoma László: Régi söprűk, új szemét (A szakszervezetekről)

  "Aszakszervezeteknek nincsenek jövőképeik, csak utópia-pótlékaik vannak" - állapította meg Ralf Dahrendorf. A szakszervezetek kiszorulnak a korszerű, munkaigényes, növekvő ágazatokból. Kiszorultak a részmunkaidőben foglalkoztatottak képviseletéből.

 • A libahatáron belül

  A MIÉP elnöke szerint a Fidesz és a MIÉP a 2002-es választásokon megszerzi a képviselői mandátumok több mint felét, ennélfogva a két párt közösen alakíthat majd kormányt: hacsak a fiataldemokraták nem az MSZP-t és a nagykoalíciót választják a második forduló után.

 • Komáromi csali

  A szlovákiai területi reform sorsa korántsem dőlt el azzal, hogy a kormány jóváhagyta az úgynevezett 12-es modellt. A Dzurinda-kabinet vasárnapi rendkívüli ülésén megerősítették az egyszer már elfogadott elképzelést, ám most sem volt teljes egyetértés.

 • Cyber hírek

  Robbanás az Androméda-ködbenÚj csillagok keletkezésére jellemzően nagy intenzitású sugárzást és nagy, fényes gázgömböt észlelt a Hubble űrteleszkóp - jelentették be múlt csütörtökön a NASA tudósai. Az űrteleszkóp által a Földre továbbított képek a Tejútrendszerhez legközelebb lévő galaxisnak, a Magellán-felhőnek a mi Naprendszerünktől mintegy 165 ezer fényévre lévő térségét mutatják.

 • Kulturális hírek

  MATTIS TEUTSCH ÉS A BLAUE REITERA Magyar Nemzeti Galéria, a müncheni Haus der Kunst és a miskolci MissionArt Galéria együttműködésével megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legrangosabb kiállítása: Mattis Teutsch Jánosnak (1884-1960), a Kassák Lajos vezette MA kör egyik tagjának a művei együtt szerepelnek a művészetével rokonítható Blaue Reiter csoport alkotói, például Kandinszkij és Franz Marc munkáival.

 • Slobodan Milosevic letartóztatása:Ki lészen bírája?

  a kilátástalan küzdelmet, és engedett a letartóztatására nagy erőkkel kivonuló rendőröknek. Elfogását és kiadatását a hágai nemzetközi törvényszéknek az amerikai kongresszus egy nagyobb, Jugoszláviának szánt segély folyósításának feltételéül szabta.

 • Szlovákellenes falfirkák Békéscsabán és Gyulán: Egyensúlyteremtés

  Békéscsabán kora reggel a járókelők értesítették a tizenhárom méter hosszan, vörös és kék színű szórófestékkel telepingált Szlovák Kultúra Háza igazgatóját. István Anna azonnal bejelentést tett a rendőrségen.

 • Kormányfőjelöltet keres az MSZP: Kocog és kidob

  Medgyessy Péter nem új jelölt a posztra; őt már a tavalyi Kovács-Németh párosmérkőzés napjaiban is emlegették mint nevető harmadikat. A párt vezetői szerint ha a pártelnök - no meg Horn Gyula - is a volt pénzügyér mögé áll, akkor a magyarok Istene sem menti meg attól, hogy a szocialisták őt nevezzék meg kormányfőjelöltüknek.

 • Torgyán József betegsége

  A néma ispotály

  Az elfogyasztott pacallakoma (+ gombapaprikás) következtében, avagy gutaütés érte, esetleg krónikus cukorbetegsége döntötte olyan állapotba, hogy rohammentővel kellett a budapesti káderkórházba szállítani. Netán kamu az egész, hogy Torgyán egészségi állapotára hivatkozva emelt fővel távozhasson a politikából?

 • Az Amnesty International kampánya: Látvány és valóság (Kőszeg Ferenc [Magyar Helsinki Bizottság]...

  Magyar Narancs: Az Amnesty International (AI) európai programigazgatója szerint a vitatott hirdetés valós információkon alapul, hozzátéve, hogy a lábfej nem magyar rendőré. Az eset miatt lemondott viszont az AI magyarországi vezetősége; az elnök azzal indokolta lépésüket, hogy szerintük a hirdetés ellentétes az AI alapszabályával és szellemével.

 • CeBIT 2001: Rejtjelvásár és kütyüfesztivál

  még űrállomásszerűbb hannoveri vásárvárost. Elemzők szerint a high-tech bukta begyűrűzése Európába már csak idő kérdése, ez azonban a CeBIT-en látszott meg

 • Snapszerbajnokság: Aduhivatal

  aki már nem élhette meg ezt a napot, de ha megtette volna, minden bizonnyal részt vett volna a versenyen, ahol a snapszer és a kellemes együttlét jegyében gyűltek össze a haza legjobbjai, hogy eldöntsék az eldöntenivalót.

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...