• Kálmán C. György: Magánvalóság

  Azt a nagy legyintést még a rádión keresztül is érzékelni lehetett.

 • Várhegyi Éva: Ekotrip

  Elegem van már ebből a magyar vircsaftból! - csapott az asztalra Wolfgang Schüssel a Puchberg melletti, alig húsz lelket számláló Hof községbe kihelyezett kormányülésen, sörhabbal öblítve le szája sarkáról a gulyásszaftot.

 • Tatár György: A civil jelmez (Szórványos gondolatok a Közel-Keletről)

  1998-ban alkalmam volt végignézni az izraeli tévé Po-politika című politikai vitaműsorának egyik adását, amelyben ismert baloldali értelmiségiek ültek szemben az állam védelmi szerveinek néhány magas rangú szakértőjével.

 • Srebrenica

  "Egyszerűen csak odahozták a buszokat. És tudták, mert olyan káosz volt Srebrenicában, hogy ha odahozzák azt az öt buszt, vagy akárhány járművet, az emberek elmennek velük. Csak elmenekülni akartunk onnét, menekülni.

 • Egy ember az örökkévalóságnak

  Van egy sajtófotó, a napokban jelent meg az Észak-Magyarország címoldalán, az éppen aktuális kihelyezett kormányülésről szóló beszámoló illusztrációjaként. Egy idős, fehér hajú asszony kézcsókkal illeti a miniszterelnököt.

 • Cyber hírek

  Ujjlenyomatszkenner A kínai rendőrség tinta helyett nagy felbontású fotószkennerrel rögzíti a gyanúsítottak ujjlenyomatát. A szkenner nagy felbontásának köszönhetően a hagyományos felbontás többszörösével minden apró részletet rögzíteni tudnak a hatóságok.

 • Kulturális hírek

  76 éves korában elhunyt Maróthy János zenetörténész. Főbb munkái közé tartozikn SUGE KNIGHT SZABAD Csaknem öt év után elhagyhatta a börtönt Marion "Suge" Knight, a Death Row Records főnöke, akit egy korábbi, próbaidős szabadlábra helyezést tartalmazó ítélet feltételeinek megszegése miatt ültettek le.

 • Felvonulás : Anno decibel

  a díszmenet, s körülöttük nyilván önfeledt dolgozók és tanulók teszik tömegesen azt, amit ilyenkor tenniük kell. Annál is inkább, mert a szeretet nyara után általában a gyűlölet tele szokott eljönni.

 • Bemutatjuk Budapestet (Lobenwein Norbert szervező)

  Magyar Narancs: Miben lesz más az idei kamionos menet?

 • Magyar Narancs reggae-kamion: A 33.

  14.00 DJ Rastamás, T. B. Homelock (LB 27)

 • Jelentésfelmutatás (A Werckmeister harmóniákról)

  Igaz, Esterházy új regényének fogadtatása bizonyos fokig cáfolta már ezt a szkepszisemet, és most valami hasonló történik-történhet Tarr Béla filmje körül is. Erős visszhangról persze most sincs szó, olyanról például, amilyen a régi Jancsó-filmeké volt, de mint a Magyar Narancsban kialakult vita is tanúsítja, valami megmozdult, legalább a kritikusok körében.

 • A világ nem elég (Madonna New Yorkban)

  A név kötelez, ám mégis egy negyvenhárom éves, kétgyermekes anyával állunk szemben, úgyhogy mindenki átérezte a pillanat jelentőségét, egyszerre hatalmas szerverek fagytak le, remek árukapcsolások és újabb jegyeladási rekordok születtek.

 • Harcoltam a tipikus franciaságom ellen" (Denis Péan, Lo´Jo)

  Denis Péan: A zenekar egy Angers nevű francia kisvárosban alakult meg 1982-ben. Kezdetben nem csupán zenéltünk, hanem Lo´Jo Triban nevű közösségünkkel a művészeti ágak teljes keresztmetszetét próbáltuk képviselni.

 • "Ezek nem viccelnek" (Khaled)

  Magyar Narancs: 1985-ig, az első orani rai-fesztivál megrendezéséig Algériában földalatti mozgalomként működött a rai. Milyen emlékeket őriz abból az időből?

 • Vásárhelyi Miklós

  (1917-2001)

  Soha nem találkoztam emberrel, akiben kedvesség és tisztesség ennyire együtt állt volna.

 • Kéthetente anyák napja (Csecsemők állami gondoskodásban)

  Szigorú házirendjükkel a magyar csecsemőotthonok ma is inkább kórházra emlékeztetnek, noha egészséges gyerekeket látnak el. Főként három év alattiakat, akiket édesanyjuk magánéleti, lelkiállapotbeli problémái vagy lakáskörülményei miatt nem tud hazavinni a szülés után.

 • Vita az emberklónozásról: Lombikszex-tilalom

  a kétes kimenetelű emberkísérletekkel kapcsolatos tudományos, politikai és morális fenntartásoknak.

 • Nagyvárosi természetbúvár: Szúnyog

  Aszúnyog a házi légy közeli rokona, legalábbis egy rendbe, a kétszárnyúak közé tartoznak. A szúnyog azonban sokkal szebb - gyönyörködni nem szoktunk benne, inkább gyorsan agyoncsapjuk, de tagadhatatlan, hogy nincsenek rajta olyan tüskés kinövések, melyek nagyításban olyan undorítóvá teszik a legyet.

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...