• Nádasdy Ádám: Modern Talking

  Mi hát a nyelvtan?

 • Sajó László: Öt és feles

  Délelőtt bementünk az osztályba, ahol kiadták a könyveket és az iskolaszereket. Már ezen a napon bekötöttük a könyveket is. Amikor elrendeztük a holminkat, lementünk focizni. Sajnos a focimat nem tudtam kibokszolni, mert nem volt rá idő.

 • Dobrovits Mihály: Nem vagyunk elragadtatva! (A közel-keleti konfliktus, Durban és a Duna mente)

  "Nem vagyunk elragadtatva!" - e felkiáltással adta tudtára Viktória királynő soros miniszterelnökének végső elégedetlenségét, amikor még ennyiből érteni illett, s levonni a megfelelő konzekvenciákat. Pesten azonban, pláne manapság, minden másképpen van.

 • Kinek a csákánya?

  Az informatikai bűnözést penalizáló paragrafusok kerülnek a büntető törvénykönyvbe a kormány múlt heti döntése szerint. A "szakértők" által csak "hackertörvényként" emlegetett módosításnak már a neve is egy félreértésen alapul: a hacker ugyanis eredetileg azokat a kódfaragókat jelenti, akik tudásukat nem profitszerzésre vagy károkozásra használják, hanem önkéntes alapon tökéletesítik a programokat és a rendszereket.

 • Húzd meg, eressz be!

  Egy éven át hajtogatta a Magyar Koalíció Pártja (MKP), hogy kilép a szlovák kormánykoalícióból, ha számára elfogadhatatlan közigazgatási törvényt hagy jóvá a parlament, pontosabban ha a megyék száma nem felel meg elképzeléseinek.

 • Cyber hírek

  Kormányzati portál Az IBM Magyarország Kft. készítheti el az internetes kormányzati portált, miután megnyerte a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága által kiírt közbeszerzési tendert.

 • Kulturális hírek

  KÖNYVTÁRNYITáS Befejeződött a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár nettó 3 milliárd Ft-ba került felújítása (2,4 milliárdot az állami költségvetés, 600 milliót Budapest adott), s immár 13 ezer nm-re bővült területtel várja az olvasókat.

 • Külföldiek afgán bíróság előtt: Nemkívánatos segítség

  hogy bármilyen módon beavatkozzon vagy akár belelásson bármibe, ami az ország területén zajlik. Egy keresztény segélyszervezet augusztusban elfogott munkatársait hittérítés vádjával állították bíróság elé, és ha bűnösnek minősülnek, akár halálra is ítélhetik őket.

 • A Medgyessy-csapat: Vörös ördögök

  "Alig pár nappal a választások előtt éppen a Parlament folyosóján haladtam az ülésterem felé (...). A köszöntőm hangsúlyain gondolkodtam, amikor elém toppant egy eléggé zilált figura, fényképezőgéppel a kezében.

 • Vádak a belügyminiszter ellen: A gyanú árnyékában

  Gyilkosságra való felbujtással vádolta meg Pintér Sándor belügyminisztert a múlt kedden Tasnádi Péter, aki ellen a Pest Megyei Bíróságon többek között bűnszervezet létrehozása és irányítása miatt folyik eljárás.

 • Békés megye és az olajügyek: Csak volt a folt

  hogy - az olykori nagy felhajtás ellenére - mely nagy jelentőségű ügyekben nem sikerült megnyugtató választ adniuk a hatóságoknak.

 • A Mahir-hirdetőoszlopok engedélye: Kölcsönös tisztelet

  Afővárosi önkormányzat által kiadott közterület-használati engedély - amely szabályozza a reklámhengerek elhelyezését - idén december 31-én jár le. Az illetékes szakbizottság augusztus 9-i ülésén az ügy előkerült, de döntés nem született az esetleges hosszabbításról, mint ahogyan az elutasításról sem.

 • Millenniumi kiállítás a Ganz parkban: Álmok megvalósítói

  Bármilyen közelről súrolja is, a szerelőcsarnokok klasszikus ipari szépségét meg sem legyintheti a napi politika szele. Járt itt Orbán Viktor miniszterelnök, a játszóteret Pokorni Zoltán búcsúzó oktatási miniszter, magát a parkot Várhegyi Attila, a kulturális minisztérium politikai államtitkára avatta fel, a másik oldalról Keller László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kutakodott az 50 ezer négyzetméteres területen zajló, több mint nyolcmilliárd forintos beruházással megbízott Kisrókus 2000 Kft.

 • IFA 2001: Hardvert minden háztartásba!

  Szórakoztatóelektronikán régebben a rádió-, illetve tévészerű készülékeket kellett érteni, a kör a későbbiekben erősítőkkel, fejhallgatókkal, távirányítókkal, műholdvevőkkel bővült, de az még két évvel ezelőtt is elképzelhetetlen lett volna, hogy egy számítógép-alkatrész, az Intel 2 GHz-es Pentium 4 processzora legyen a kategória királya.

 • Geocaching: Mókusok a dobozzal

  Akit kirándulás közben fárasztanak a tájékozódás hagyományos módszerei - mohás fa, más turisták nyaggatása -, és unja, hogy az avarban csak rozsdás babakocsira, Ifa-belsőre lel, az vásároljon egy kisméretű, műholdas helyzetmeghatározó berendezést, egy úgynevezett kézi GPS-t, és menjen műanyag dobozba rejtett kincseket keresni a málnásba.

 • Országos pálinkaverseny és szimpózium: Nemzeti italbolt

  hogy a jövőben pálinka néven pálinkát vásárolhat a kedves vevő. A módszer elég egyszerű: gyümölcs kell hozzá vagy erdei bogyók meg egy kis szakértelem, és máris kész a pálinka, amitől nem kell vakulásos és mérgezéses tünetekkel kopogtatni az éjszakai ügyelet ajtaján.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...