• Nádasdy Ádám: Modern Talking (Az örömtelen eretnekek)

  A tévében volt egy műsor arról, hogy helyes-e, ha iskolákban felvilágosítást tartanak a gyerekeknek a homoszexualitásról. A műsorban a felvilágosítás szervezői rendszeresen a "meleg" kifejezést használták, míg a kívülálló megszólalók "homoszexuálist" mondtak.

 • Podmaniczky Szilárd: Déli verő (Derék ember vagyok)

  Álltam a kádban, mint egy pingvin, a pingvinek is mindig meztelenül állnak. Nyúltam a szappanért, "és akkor éppen hogy csak", ebben a precíziós törzsi mozdulatban, amely sokat látott felső testem 2,3 fokos megdöntésével, mintegy derékban értelmezett fejbiccentéssel, ott, minden kétséget kizáróan mozdulatlanná váltam.

 • Voszka Éva: Kizárásos alapon (A BorsodChem-eset)

  ABorsodChem Rt. (BC) részvényeinek adásvételéből az elmúlt hetekben ügy lett. Nemcsak a tőzsde tisztasága felett őrködő Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vizsgálódik, hanem miniszterek és államtitkárok nyilatkoznak nap mint nap, sőt a kormány is napirendre tűzte az esetet.

 • Ketten beszélnek

  Van ugye az ájtatos Orbán. A népfi az Aktuálisban épp hogy a hamuban sült pogácsát ki nem teszi az asztalra, de azért udvariasan válaszolgat annak a városi izének, és annál a résznél sem remeg meg a hangja, amikor azt ecseteli: borzalmas dolog lehet az, amikor valakinek a gyermekét éri támadás, ezt mint családos ember, nagyon is el tudja képzelni.

 • Fület minden falnak

  Az igazságügyminiszter -- miután belátta, hogy nem rendelheti maga alá az ügyészi szervezetet -- most új, a "vádhatóságot" érintő törvényjavaslatot nyújtott be a Háznak. A csomag több ponton lényegi változást hozhat -- és hoz is, ne legyen kétségünk, hiszen feles törvényről van szó.

 • Kulturális hírek

  TÁRGYAK (1996-2000)"Mi az a jelentésrendszer, ami megkülönbözteti a művészeti tárgyakat a többiektől? Lehetséges-e a jelen túlfokozott tárgytermelésében még egy új jelentéssel teli művészeti tárgyat létrehozni, amely még kommunikálni képes a nézőjével?

 • Cyber hírek

  Parlamenti bizottság vizsgálja a telefontarifákatA fideszes Rogán Antal vezetésével múlt csütörtökön megalakult a parlament informatikai és távközlési bizottsága. Az ülésre meghívták a Matáv Rt.

 • A köztévé pénzügyi válsága: Képcsőd

  amely az ingatlanai mellett - kevesebb mint öt év alatt - nézőinek többségét is elvesztette.

 • Sztrájk a Malévnál: Félig sem szerelem

  Nem mondhatnánk, hogy túltaktikázták volna magukat a sztrájkolók a Malévnál. Múlt hét elején az anyavállalat azt mondta: 7 + 2 százalékos béremelés, és pókerarcot öltve ehhez tartotta magát egészen péntekig, amikor szomorúsággal vegyes pókerarccal belengette: kész, vége, bezár a bazár.

 • Torgyán József menesztése: Birtokon kívül

  Torgyán József lemondott földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri tisztségéről - tudatta gyorshírben 2001. február 8-án este, néhány perccel fél hét előtt az MTI. Az elmúlt hetek eseményei ismeretében a közlemény egyetlen meglepő fejleménye az a tény, hogy a jóval kisebb ügyekben is eltökélten és végsőkig hadakozó Torgyán végül mégis hajlandó volt a nyakára tekerni a selyemzsinórt, amit Orbán Viktor miniszterelnök már napokkal korábban megküldött neki.

 • Rádiófrekvencia-osztásra várva: Hullámverés

  Anégy pályázó közül három - a katolikus Mária Rádió, a romáknak szóló Rádió© és az alternatív-közösségi Tilos Rádió - már tavaly februárban megmérkőzött volna, ha a meccset a bírák le nem fújják. Az akkori - még az előző kormány idejéből megörökölt - összetételű médiatestület, Révész T.

 • Izrael választás után: Kemény idők

  a jobboldal: Ariel Saron sosem látott, húszszázalékos fölénnyel lett miniszterelnök.

 • Francia botrány: Kenőolaj

  Börtönbe aligha kerül, de az ilyen, egykor köztiszteletben álló személyek közé tartozik a 78 éves Roland Dumas, a néhai Mitterrand elnök egyik bizalmasa, éveken át külügyminiszter, később az alkotmánybíróság elnöke.

 • 32. Budapesti Függetlenfilm Szemle a Kultiplexben: Fülbehúzás

  Azt, hogy mitől is független a független filmes vagy a független film - talán még egymástól is -, hagyjuk inkább, lehetetlen a zárt meghatározás. Mondjuk a megrendelői háttértől, elvárásoktól mindenképpen. Aztán ettől kezdve már minden lehetséges - ezen a szemlén senki sem előzsűrizett.

 • Spermabankok: Intimbetét-állomány

  Aszakorvosok ma már csodákra képesek, tulajdonképpen néhány életrevaló spermiumot is helyzetbe tudnak hozni, hogy elvégezze feladatát, találkozzon a petesejttel, és egészséges leendő kazánkovács vagy nemzetbiztonsági bizottsági tag fejlődjön belőlük.

 • Enyhe tél: Ez még nem az a meleg

  Ahogy az atomos magyarázat is nagy vonalakban rendben van, hiszen minden atomokból épül fel, úgy igaz a globális felmelegedés is. Ma már csak a leghülyébbek és azok kételkednek a légkör melegedésében, akik a globális lehűlésről írták doktori disszertációjukat.

 • Hoki a Székelyföldön: Hazafias játékok

  Aromán hoki csak C kategóriás, lassacskán mégis egyre több pénz szivárog beléje. Emiatt aztán le is késünk a döntő első meccséről, a tévés közvetítés miatt ugyanis a beharangozott öt óra helyett már délben elkezdték a Csíkszereda-Steaua meccset.

 • Gyorskorcsolya-vb: Napfény a jégen

  és azt mondja, hogy milyen szép ez az ország, csak kár, hogy magyarok lakják.

Legfrissebb Narancs

Terjeszkedik a magántőke
Jó üzlet az egészségügy
Uniós határvédelmi tervek
A kapukulcs őrzői
Interjúk
Somlyódy László, Mathias Énard
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...