• Legát Tibor: Pop

  irály. Mi mindenen ment keresztül ez a szó, istenem! És ha már isten, akkor utána az első, vagyis a listán második, mégis vezető.

 • Várhegyi Éva: Ekotrip

  Nehéz megérteni, hogy ha valaki magánszemélyként jó üzletember, akkor köztisztviselőként miért teszi talonba isteni adottságát. Ha a saját pénzét jól fialtatja, miért nem teszi ezt a rá bízott közpénzzel is. Pedig ha másban nem is, abban esetleg bízhattunk a legutóbbi kormányváltáskor: olyanok veszik kezükbe az ország költségvetését, akik már bizonyították rátermettségüket családi és pártköltségvetésük kezelésével.

 • Para

  Kovács Imre: A horror vakui

  Éppen végeztem a Megható történetek féllábú gyerekekről című antológia előszavának megírásával, amikor felfigyeltem a csönd egy szokatlan árnyalatára, ami váratlanul lepte meg a telepet a Sándor-napot követő kedd borongós délutánján.

 • Antal Dániel: A dossziékba zárt szellem (Az Európai Unió és a választások)

  A szerző közgazdász.

 • Tükörország

  Lapunk érdeklődéssel figyeli a magyar kormány svédtornamutatványait a státustörvény ügyében. Hogy nem bírnak olyat mondani vagy csinálni e tárgyban, ami után ne zúdulna egy iszonyú tockos a nyakukba, időnként egészen váratlan helyekről.

 • Versenyszellem

  A fővárosi önkormányzat támogatja a 2024-es budapesti nyári olimpiai és paralimpiai játékok pályázatát. Az ötletre az MSZP és a Jobbik is rábólintott. Utoljára 2001–2002-ben rántotta magával így a közéletet az olimpiai hülyeségspirál, akkor A szerk.

 • Cyber hírek

  Az év autója Idén először választják meg az internetes Év Autóját Magyarországon. Az Index és az Origo autós mellékletei, a TotalCar.hu és a vezess.hu szavazásán hétfő óta lehet voksolni a szaksajtóban bevett 12 kategóriának megfelelően.

 • Kulturális hírek

  Tiszteletbeli Oscar-díjat vehet át március 24-én Los Angelesben Robert Redford és Sidney Poitier. Az első Oscar-díjas fekete színész címével büszkélkedő Poitier színészi életművéért kapja az elismerést, Redford pedig emellett rendezői, produceri tevékenységéért és a filmes utánpótlást segítő Sundance Fesztivál és Intézet létrehozásáért is.

 • Parkolási rend Budapesten: Jól fizető állás

  A Fővárosi Főügyészséghez fordult tavaly szeptemberben Bajor Zoltán VI. kerületi SZDSZ-es önkormányzati képviselő az ország legnagyobb parkolási szövetsége, a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társasága és az üzemeltetést végző Centrum Parkolási Kft.

 • Demján Sándor portréja - II. rész

  Az álomalakító

  Két héttel ezelőtti számunkban a rendszerváltásig kísértük végig az üzletember pályáját. Ám Demján nem tűnt el azóta sem - épp ellenkezőleg. Tehetségét 1990 után külföldön kamatoztatta; aztán 1995-ben visszatért, új, nagyszabású tervekkel aktatáskájában.

 • MSZP-kongresszus: Váltóláz

  Magabiztos, egységes, kormányképes párt benyomását keltette szombati kongresszusán a legnagyobb ellenzéki párt. Egyértelművé vált, hogy nem változik a tavaly kialakított stratégia: Medgyessy Péter, Kovács László és Horn Gyula továbbra is egyenlő szerepet kap a választási kampányban.

 • Kommunikál a politika: Bevetni minden dumát

  A hazainál nagyobb múlttal és kiérleltebb hagyományokkal rendelkező demokráciák már régen felismerték: a korábban kizárólag a kereskedelemben használt - és ott hatékonynak bizonyuló - kommunikációs eszközök a politikai kampányokba is átültethetők.

 • Bárka kontra Bárka

  Meghosszabbították a Bárka Színház eddigi igazgatójának, Csányi Jánosnak a szerződését. A többségi tulajdonos józsefvárosi önkormányzat újabb öt évre

 • Tar Sándor: Közjáték (Részlet a készülő regényből)

  Sólyom soha nem tudta hová tenni szolgálatbeli partnereit, ez a figura, aki itt ült vele szemben öltönyben, nyakkendőben az alig látogatott Bon-bon presszó hátsó, szinte kihalt traktusában, és akinek a rendfokozatát sem tudta, aki fiatalabb volt, mint a többiek, és aki mindig tudott valami újdonsággal szolgálni, no nem az öltönyeivel, hanem a többnyire mosolygós pókerarc mögött sejthető szellemi muníciók keltettek Sólyomban újabb és újabb meglepetést.

 • Film: Lidérces álmok (Cameron Crowe: Vanília égbolt)

  Képzeljük magunkat hollywoodi mogulnak! Megvan? Jó! Akkor most képzeljük magunkat Tom Cruise-nak! Ha ezzel is megvagyunk, keressünk magunknak egy problémát! Az sem lehet nehéz.

 • Be a sötétbe (Magyar Filmszemle, január 31.-február 5.)

  A "szakma" a Corvinban, a közönség a Puskinban ugorhat neki a tavalyi filmtermésnek, miközben a Kultiplex a versenyből kizsűrizett alkotásokat kínálja. Hat nap a sötétben, hogy aztán a hetediken világosabban láthassunk.

 • Mozgássérültek a városban: Lépcsők alján

  Az esélyegyenlőségi törvény türelmes, hat évet adott arra, hogy (2005-re) minden közterületet és középületet akadálymentesítsenek, és azok a tolókocsiban ülő mozgássérültek által is járhatók legyenek. Gondoltuk, ha kimegyünk az utcára, nyilván lázas munkát láthatunk.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...