• Keresztury Tibor: Zártkörű fogadás

  Három fülke, a legelső összehányva, a második foglalt, be van zárva, a harmadikban a kagyló mellett, lent a földön egy láthatóan beparázott, félmeztelen árnyalak üldögél - egyik térde fel van húzva, a másik láb kinyújtva, a fej lecsüng, a pizsama sliccén kilóg a fasza.

 • Végel László: Balkáni tükör

  Varga Emese egy kikötéssel fogadta el Nikolic Dusan házassági ajánlatát: a leghíresebb pesti népi zenekar húzza a talpalávalót. Az esküvői lakomán megjelentek Dusan belgrádi szerb barátai, üzlettársai. Nem szedett-vedett társaság volt, mindnek üzlete, háza, vagyona volt Pesten.

 • Egry Gábor: Élőhalott, zombi, vagy új kezdet? (Az új státustörvény és a magyar nemzetpolitika lehető

  Az új státustörvény és a magyar nemzetpolitika lehetőségei

 • Készen vagyunk

  Teljes egy napig bizonytalanságban lebegett az egész ország: vajon kizárólag magyar termék lesz-e a pálinka, vagy osztozni kell rajta a románokkal. Nos, szerencsénk volt: az EU illetékesei szerint a jövőben miénk és csak a miénk a pálinka, ja és még az osztrákoké, hogy rohadjanak meg, akik helyenként szintén főznek barackpálinkát (nyilván az egykor Prónay által kormányzott Lajtabánságban, hol másutt, elvégre zergetollból, édelvájszból és bőrnadrágból elméletileg nem lehet pálinkát főzni - bár ha sátorlapból igen.

 • Villalakó

  A múlt szombaton, miután egy Stohl Buci nevű ittas járművezető minden kedves nézőt, aki sms-ével nem támogatta az RTL Klub jótékonysági akcióját, elküldött az anyjába, Verebes István egy hétre beköltözött a Való Világ lakói közé.

 • Kulturális hírek

  74 éves korában meghalt James Coburn: az amerikai színész volt an Ady Ady Endre születésének 125. évfordulójára kiállítás nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban, megtekinthető április 30-ig.

 • Cyber hírek

  Tévé a mobilon Nem kell többé attól rettegnie a magyarságnak, hogy a Tények vagy a Napló egy-egy adásának elmulasztása esetén Sváby- vagy Bárdos-elvonásban, hidegverítéktől csatakosan kell bekkelnie huszonnégy órán át a következő híradásig: a Pannon új szolgáltatása révén már néhány színes képernyős csúcstelefonról is nézhetők a Tv 2-es hírműsorok, a konvergencia és a mobilkommunikáció legnagyobb dicsőségére - adta hírül az Index.

 • Parlamenti választások Ausztriában: Fekete vasárnap

  Az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szeptemberi kormányziláló akciója miatt a múlt vasárnapra kiírt előrehozott parlamenti választásokon az Osztrák Néppárt (ÖVP) harminchat év után, 42,3 százalékkal újra megszerezte az első helyet.

 • Kártérítési per a fehérgyarmati kórház ellen: "Nem miattam halt meg a kisfiam"

  Első fokon elveszítette a fehérgyarmati kórház ellen indított kártérítési perét az az asszony, akit két éve, halott magzatának eltávolításakor orvosai egyúttal sterilizáltak is. A hét osztályt végzett fiatal nő - aki ma már érti a "sterilizálás" kifejezést - csak akkor ébredt rá, mi történt vele, amikor a műtét másnapján megkérdezte: mikor lehet megint gyereke.

 • Fővárosi koalíciós tárgyalások: Tétek és ellentétek

  A dolgok hétfői állása szerint a fővárosi közgyűlés november 28-án (lapunk megjelenése napján) megszavazza Budapest új főpolgármester-helyetteseit, pontot téve a hetek óta húzódó koalíciós tárgyalássorozat végére.

 • Fővárosi pakuratavak: A telephely leve

  A többszöri tulajdonosváltás, a perek, a parlamenti bizottsági ülések és a több száz millió forint elköltése ellenére a XVIII. kerületi pakuratavak apokaliptikus vidéke még mindig Budapest egyik súlyos környezetszennyezési problémája.

 • A fadd-gerjeni csatornaügy: Csaba vagyok. Harminc százalék

  Az adónyomozók egy éve őrizetbe vettek két Tolna megyei polgármestert. Az alapos gyanú szerint a falvaikban zajló szennyvízberuházás során az elöljárók jogosulatlan gazdasági előnyre tettek szert. Az akkor a hatóság által korrupciógyanúsnak láttatott ügyben néhány hete az ügyészség bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást.

 • Magánnyugdíjpénztárak: Apró eltérés

  A nyugdíjreform 1997-es elfogadása óta állandóan változnak a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó jogszabályok. Legutóbb például a költségvetés benyújtásakor derült ki, hogy a kormány - a korábbi ígéretekkel ellentétben - az Orbán-kabinet által elutasított járulékemelést csak részben biztosítja.

 • Ideiglenesen Amszterdamban

  Arnon Grunberg író

  Judith Herzberg, Harry Mulisch, az erdélyi magyar Stephan Lang és az ugandai Moses Isegawa mellett a Bolygó hollandok irodalmi fesztiválon Budapesten járt az utóbbi évek legtöbb feltűnést keltő holland szerzője: az 1971-ben született Arnon Grunberg kötetei százezerszámra fogynak, köztük első regénye, az Uborkaszezon (JAK-Osiris, 2000), és a most - temérdek sajtóhibával - megjelent Fantomfájdalom (Gondolat).

 • Officeworld 2002: Egy szoba, hal

  A Dorottya Udvar tiszta vizű és kihasználatlan medencéje mellett állok, és arra biztatom a komplexum őrzésével megbízott fiatalembert, hogy tenyésszen pisztrángot, mert a körülmények ideálisak. A gyakorlat nem hiányzik, hiszen Irén nevű pontyát hosszú ideig nevelte a mesterséges tóban, mielőtt összeboronálta volna egy adag majonézes krumplival.

 • Kié lesz a Vidám Színpad? : Mulattatók

  Még véget sem ér a nyilatkozatháború, máris megoldódni látszik a probléma: Budapestnek egy újabb színháza lesz. Ez jó hír.

 • Az MTV új emblémái: Minden napra egy mese

  November 3-a, vasárnap óta régi-új neve és új emblémája van a közszolgálati televíziónak.

 • Film: Fekete, fehér (Szörnyek keringője)

  Odalent délen, a fülledt Georgia államban vagyunk, ahol még mindig verik a négereket - ha nem is ököllel.

 • Film: A drámai szende (Szeretni bolondulásig)

  Recenzens szombat este már-már meggyűlölte Audrey Tautou-t, pedig korábban valóságos Audrey-szakértővé fejlesztette ki magát. De éppen erre fizetett rá, az Amélie és az Isten nagy... után halálosan unni kezdte ugyanis az ügyeletes drámai szende őzikés tekintetét, sótartós vállait, koromfekete szembogyóját.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...