• Keresztury Tibor: Zártkörű fogadás

  Egy órát állt ott? Vagy egy percet? Hősöm a jelenet súlyától és szépségétől teljesen összezavarodott. Eddig azt hitte, uralja, sőt irányítja az eseményeket, ám az olajozott gépezetbe Attila észveszejtő, nem csituló, elszánt zokogása homokszemet helyezett.

 • Mérő László: Maga itt a tánctanár? (Városi legendák)

  A városi legendák, más néven városi mítoszok a modern népköltészet termékei. Talán csak a modernségük különbözteti meg őket a népi nagyotmondás hagyományos münchhauseni, háryjánosi és egyéb, még sokkal régebbi formáitól.

 • Sörstratégia

  Vagy legalábbis erre készül, amikor a gyógyszerár-támogatási rendszer szigorításával alapvető orvosságaiktól foszthatja meg a betegeket. A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (MOSZ) patikákban terjesztett tájékoztatójából aligha juthat más következtetésre a vásárló, amikor ezt olvassa: "A MOSZ, mint a gyógyszertárakat működtető személyi jogos gyógyszerészek országos szervezete az alábbiakat tudatja a gyógyszerre szoruló betegekkel és a társadalommal:

 • Mintaiskola

  Megint megkezdődött a jövő, mely az eljövendő financiális és klimatikus katasztrófa előérzete mellett főleg az Arany Ászok NB I első három fordulójának képében testesült meg. És e folyamatos jelenben sajnlatosképpen tovább él a múlt is.

 • olvasói levelek

  Magyar Narancs, 2003. július 10.Olvasói levelekMagyar Narancs, 2003.

 • Kulturális

  n STREET PARADE 900 ezren vettek részt Zürichben a 12. Street Parade megapartin.

 • Milyen parlamenti ellenzék a Fidesz? Polgári számmisztika

  A Fidesz ellenzéki magatartását figyelve az a benyomásunk támad, hogy relativizálják a kettős könyvelést. A legkülönbözőbb társadalmi csoportoknak követelnek tízmilliárdos többletjuttatásokat, miközben a kormány minden bevételnövelő próbálkozását amorális tettnek bélyegzik.

 • Eladó az M5-ös? A sztráda ára

  2004 januárjában már biztosan tudni fogjuk, hogy az Alföldi Koncessziós Autópálya (AKA) Rt. valóban elővásárlási jogot biztosított-e az államnak a cég - azaz: a Budapesttől Kiskunfélegyházáig húzódó M5-ös autópálya - megvásárlására.

 • Tüntetett a Fidesz Gazdatagozata: Esemény helyett

  Az uborkaszezon ellenére sem maradtak a múlt héten vasárnap délutáni program nélkül a polgárok: ezúttal a magyar termőföld és a gazdák védelmében mehetett a Kossuth térre az a néhány száz, zömmel felső középosztálybeli polgártársunk, akinek nem akadt jobb dolga.

 • Elsőfokú ítélet az egri sajtóperben:A kórház féligazsága

  Május óta tart a vita arról, hogy az egri Markhot Ferenc Kórház szülészeti osztályán elkülönítették-e a roma nőket. A diszkriminációt tagadta egyebek mellett az intézmény dolgozóinak szakszervezete, az Egri Végvár Polgári Körök Egyesülete, a Heves Megyei Roma Önkormányzatok Szövetsége, a fenntartó önkormányzat illetékese és - az elrendelt belső vizsgálat alapján - a kórház igazgatója is.

 • Tudja maga, mi az a rakpart? - I. Autópálya a Filatorigátig

  A beruházó Fővárosi Önkormányzat jelenleg a budai alsó rakpart kétszer kétsávosra bővítésében látja az egyetlen reális lehetőségét az észak-déli irányú közlekedés megújítására, a zsúfolt főútvonalak tehermentesítésére.

 • Tudja maga, mi az a rakpart? - II. Homokos partra ér

  Hogy az Újpesti rakparton sikerült-e a tervnek megfelelően felidézni a 30-as évek nizzai tengerpartjának hangulatát, nem tudom, mert sajnos nem ismerek senkit, akinek lenne összehasonlítási alapja. Az viszont biztos, hogy minden bumfordisága ellenére Budapest új nevezetessége hétfő délután négykor vidám, békebeli hangulatot áraszt.

 • Visszatérítők (Az iszlám radikalizmus gyökerei)

  Vajon az iszlám egyetemes sajátosságának tekinthetjük-e a politikai szándékú terrorakciókat? A válasz természetesen nem: e cselekedetek mögött egy, a valláson belüli kisebbségi csoportot kell látnunk, és súlyos optikai csalódás lenne, ha az ő zajos és véres akcióik alapján értékelnénk az iszlám egészét.

 • Graz 2003: Az ostromlott város

  Ha autópályán érkeznénk, már a leágazás előtt érzékelhetnénk, hogy itt esemény van: integető karok ezrei fogadnának bennünket a zajvédő kerítés felől. És mindenféle, figyelmet felkeltő színt és formát installáltak a repülőtérre meg a pályaudvarra is, mint hírlik.

 • "Szeretném a szívdobogásomat átadni" (Hámori Gabriella színésznő)

  Magyar Narancs: Marton László osztályában végeztél, olyan, ma már jól ismert kollégákkal, mint Bodó Viktor, Csányi Sándor. A magyarországi szokásjog szerint majdhogynem automatikusan a Vígszínházhoz kellett volna szerződnöd, osztályfőnököd lévén az igazgató.

 • "A nevünk az áruvédjegy"

  (Kálmánchelyi Zoltán és Végh Zsolt filmrendező)

  Az egyéni hangvételű, szatírába hajló kisfilmjeiről (Legkisebb film a legnagyobb magyarról, uristen@menny.hu stb.) elhíresült független filmes alkotótrió, Stefanovics Angéla, Kálmánchelyi Zoltán és Végh Zsolt most debütál első nagyjátékfilmjével, a Libiomfi című mozival.

 • Mosoly a Szigetről (Ibrahim Ferrer)

  Mögöttem egy lány orgazmikus sikolyokat hallat, valahányszor mélyen érintve érzi magát a színpadon álló nagypapa erotikus csípőmozdulataitól és simogató hangjától, előttem egy másik lány mutató- és hüvelykujjait összeérintve szívet formál a színpad irányába; ha fotóznék, ujjai közé komponálnám be a bácsit, aki emblematikus Kangol sapkájában és - egy kisebb kaliberű szórakoztatóiparoson menthetetlenül mulatságosan festő - fehér öltönyben, fekete ingben, fehér nyakkendőben ujjai köré csavarja őket.

 • "Lebukott a csoportom" (Bonga)

  Magyar Narancs: Milyen zenei örökséget hozott otthonról?

 • cyberhírek

  Szélerőműpark Amennyiben a Természetvédelmi Hivatal is jóváhagyja a tervet, az Alternatív Energia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Zámoly térségében szélerőműparkot építhet.

 • Erdőtűz Bracon: Lánglovagovicsok

  A turistára feltehetően tudatmódosító hatást gyakorol, amikor reggel a munkaindító értekezlet helyett azzal a problémával szembesül, hogy húzassa-e magát motorcsónak mögé köthető banánon, avagy sem. Ilyen körülmények között meglehetősen nehéz komolyan vennie, hogy közben a fejére ég a sziget.

 • Devils meeting: Szelíd magyarok

  A kecskeméti motorostalálkozó helyét a lángoló betűkkel megrajzolt, "bikerső" feliratú, a rendező Devils MC motorosklub zöld szemű, fülbevalós ördögfejlogójára emlékeztető irányjelző táblák mutatták. A rendezvényre egy összecsukható várkapun keresztül kizárólag motorral lehetett behajtani.

 • Folklór és turizmus Csehországban: A valach királyság

  Hogy Horvátország közútjain - mondjuk, bármelyik határátkelőtől a tengerpartig - gyakorlatilag összefüggő a kocsisor, arról naponta jönnek ez idő tájt hírek, de talán akkor sem árulunk el különösebb újdonságot, ha hasonlókat közlünk Prágáról.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...