• MaNcs 17. évf. 16. sz. (2005. 04. 21.)

  Egy marék borsó

  Nálunk pillanatnyilag úgynevezett ágazati egységről beszélni teljesen fölösleges: az egyes szektorok ilyen-olyan szervezeteinek vezetői egymást csendesen gáncsolgatva építik saját klientúrájukat, no meg a karrierjüket, miközben a mögöttük lévő érdekkör - a tagság - saját esze és ügyessége szerint lavíroz jobb vagy rosszabb irányba.

  2005 / 16
 • Modern Talking

  A magyar vessző...

 • Ekotrip

  Az idén a József nádor téren kétszeresen is beköszöntött a tavasz: nemcsak a madarak csivitelése dobta fel az íróasztaluk fölött görnyedő pénzügyéreket, hanem a stabilitási és növekedési paktum reformjának híre is érezhető megkönnyebbülést hozott nekik.

 • Hajrá, zaci!

  Megszületett végre a megoldás, ami orvosolja az FTC katasztrofális anyagi gondjait.

 • Egy gyönyörű barátság kezdete

  Vajon összeállt-e a Szili Katalinra szavazó kongresszusi küldöttek fejében a kép, s tisztában vannak-e pénteki döntésük lehetséges következményeivel, vagy csak a dac és a büszkeség mozgatta őket?

 • A fiúk csak szórakoztak

  Dragoljub Kunarac, Radomir Kovac és Zoran Vukovic - szerbek a boszniai Szerb Köztársaságból -: ők hárman voltak az elsők Európa történelmében, akiket kínzásért, rabszolgatartásért, az emberi méltóság megsértéséért és boszniai muszlim nők tömeges megerőszakolásáért mint emberiség ellen elkövetett bűnökért ítéltek el.

 • Lólábjegyzetek egy választáshoz (Kizeccölték Glatzot)

  Ha a szocialista párt talpasaiban fel nem horgad a dac, ma őbenne tisztelhetnénk a legesélyesebb államfőjelöltet. S bár az Akadémia egykori elnökét most megcsalták politikai ösztönei, utólag is érdemes rekonstruálnunk szakmai és politikai pályafutásának fontosabb részleteit.

 • Teljes Gáz (Az MSZP államfőjelölő kongresszusa)

  A szocialisták pénteki kongresszusa - a párton belüli erőviszonyok ismeretében nem váratlanul - Szili Katalint jelölte a köztársaság elnökének. Az előzetes nyilatkozatokból és a rendezvény hangulatából ítélve az MSZP tagsága elsősorban a koalíciós partnernek, másodsorban saját pártvezetésének üzent a döntéssel.

 • Államvasúti bökkenők III.: Terelővágány

  Miközben a vasúti árufuvarozás liberalizációját komolyan vevő magáncégek mind több kudarcot kénytelenek elkönyvelni, az áttételesen a MÁV Rt. résztulajdonában lévő magánvasúti cég, a Central European Railway (CER) Rt.

 • Nekifutásból (Vezetőcsere a Pénzügyminisztériumban)

  Draskovics Tibornak politikai, nem pedig szakmai okokból kellett távoznia a Pénzügyminisztérium (PM) éléről. Az MSZP-frakció körében jóval nagyobb támogatottságot élvező új pénzügyérrel a miniszterelnök a választásokra készül, a kérdés csak az, hogyan: Veres Jánossal akarja az MSZP szavazathozó, de költséges terveit véghezvinni, vagy épp ellenkezőleg, az eddig elmaradt gazdasági reformokkal kíván lendíteni a koalíció szekerén.

 • cyber hírek

  cyber hírek

 • kult. hírek

  kult. hírek

 • Az optimális létszám - interjú Csányi Vilmos etológussal

  Jobb volt húszezer éve? A kőbalta vagy a rakétatechnika a biztosabb? Az ELTE professzora a rendszerelmélet és etológia nyelvén a világot veszélyeztető szelíd fajról, amely a szabálykövetés által lett szabad.

 • A magyar beteg

  Kornai János - Karen Eggleston: Egyéni választás és szolidaritás. Az egészségügy intézményi mechanizmusának reformja Kelet-Európában

 • Egérfogók az egérfogóban (Internetfüggőség)

  Előfordul, hogy az internethez menekül, ha problémái vannak, vagy nem tud megbirkózni a tehetetlenség, bűntudat, aggodalom érzésével, a levertséggel? Kockáztatta-e fontos kapcsolatait, munkáját, tanulmányi vagy karrierlehetőségét a világháló miatt?

 • Olcsón megúszni

  István 53 négyzetméteres családi házát kívánta korszerűsíteni és bővíteni a legalacsonyabb költségvetés mellett.

 • Cseréptörést vállalók (Ház- és lakásfelújítás)

  Miközben a nagyobb volumenű beruházások szintjén egyre több megbízható vállalatot találni, a kisebb építkezések piaca az elmúlt másfél évtizedben sem tisztult. A családiház-építésből, lakásfelújításból még mindig kevesen keverednek ki ép bőrrel, a feketén végzett munka pedig továbbra is mérhetetlen adó- és járulékkiesést okoz a költségvetésnek.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...