• MaNcs 17. évf. 18. sz. (2005. 05. 05.)

  Még lenne ötletük

  Kell-e változtatni az alkotmánybírák megválasztásának módján?

  2005 / 18
 • Választási munkaverseny

  Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn ismertette az Országgyűlésben a százlépéses program néhány elemét.

 • Nyolc kis kritika

  nyolc kis kritika

 • Szélső helyzet (varga Zsuzsanna: Szomszédok voltak)

  Végre elkészült a Bánat és irgalom magyarul.

 • Lovagias ügyeink (Ridley Scott: Mennyei királyság)

  "Vad, viharos éjszaka dühöngött Skócia nyugati partjai fölött. Ezen történetünk szempont-jából ugyan ennek különösebb jelentősége nincsen, miután történetünk nem Skócia nyugati partjain játszódik, hanem Írország keleti partjain.

 • Az ezüst kaméleon (Andy Warhol filozófiája A-tól B-ig és vissza)

  Siránkozhatnánk - amúgy joggal is tennénk -, hogy mi a fenének kellett harminc évet várni Warhol katekizmusának magyarországi megjelenésére, de ne kezdjünk lamentálni mégse, mert sorsszerű és teljesen rendben lévő, hogy a szöveg csak most "ért ide".

 • Nagyvilági, de a miénk (Munkácsy gyűjteményes tárlata)

  Ha kívánják, letölthetik mobiltelefonjaikra háttérképnek Munkácsy Mihály festményeit (huszonegy alkotást) az Ásító inastól a Siralom-házig.

 • "Szeretünk, nagyi!" - Alanis Morissette

  Nem voltam tagja soha az összetört női szívek zenés klubjának - bánatomban sokkal tökéletlenebb és egyszerűbb zenéket hallgatok, kevésbé választékos szövegekkel -, de mindig csodáltam Alanis Morissette makulátlan hangját és természetességét; azt, hogy egyáltalán nem érdekli, ha fokozottan intellektuális versszakaiban túl sok a szótag, és hogy nem okoz neki gondot, hogy felemelje a hangját a színpadon kívül is.

 • "Kék tó a fék alatt" - A Kistehén Tánczenekar

  Különleges sikersztori kezd kibontakozni napjaink könnyűzenei valóságában: a lemezkiadók és a kereskedelmi rádiók által érdektelennek tartott Kistehén Tánczenekar Szájber gyerek című nótája a netről startolva pár hét alatt több ezer e-mailben öltött testet, s most már lassan a fél ország fújja.

 • Vak asszony

  Zhang Yimou: Repülő tőrök klánja

  Ha bizonyos alkotói mozdíthatatlansággal hoz össze a sors, önvédelmi szempontból jobb a lehetséges befogadói attitűdöket cifrázni. Minél régebbi egy nóta, annál inkább. Minél távolabbi, annál inkább. Vagy a fene tudja.

 • Lélektani látleletek - Névjegykártya-gyűjtemény

  Az Amerikai Psycho egyik jelenetében a yuppie-k egymásra licitálnak a névjegykártyákkal.

 • Ne menjetek Londonba! (A Törőcsik-gálameccs)

  Ötven éve született (s nem mellékesen: harminc éve mutatkozott be az Újpesti Dózsa akkori, klasszis csapatában) Törőcsik András, a késő Kádár-kor ünnepelt (és sokszor szidott) labdarúgója. A tiszteletére rendezett gálamérkőzés egyszerre volt megható és (főleg a körítés miatt) módfelett szórakoztató.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...